Vágólapra másolva!
A labdarúgó Spanyol Kupában az Atlético Madrid, a Real Madrid, valamint a La Liga meglepetéscsapata, a Girona is magabiztosan jutott tovább a legjobb 16 közé.

Az Atlético Madrid az első félidőben még csak 1-1-re állt a harmadosztályú Lugo ellen, ám a második félidőben Memphis Depay villanásainak köszönhetően 3-1-es idegenbeli sikerrel lépett tovább a nyolcaddöntőbe.

A spanyol élvonal meglepetéscsapata, a Girona a másodosztályú Elche otthonába látogatott és hozta a kötelezőt, könnyed 2-0-s győzelemmel jutott tovább.

A katalán együttes az egyedüli La Liga-csapat, amely egyetlen idegenbeli meccsét se bukta még el ebben a szezonban.

A Betist némi meglepetésre kiejtette az Alaves, a tartalékosan felálló Real Madrid viszont nem hibázott, magabiztosan vívta ki a továbbjutást a negyedosztályú Arandina vendégeként. Az 54. percben Joselu tizenegyesből szerzett vezetést, egy perccel később pedig a büntetőt kiharcoló Brahim Diaz egy szép góllal növelte az előnyt.

Könnyed győzelemmel jutott tovább a Real Madrid Forrás: Anadolu via AFP/2024 Anadolu/Federico Titone

A 91. percben Rodrygo egy jobb oldali beadás után bombázott a kapu hosszú oldalába, a mérkőzés végén pedig a hazai csapat egy potyagóllal szépített, ugyanis Raly Cabral középre lőtt labdájába Nacho szerencsétlenül ért bele, így Kepa nem tudott védeni. A Real összességében magabiztosan nyert 3-1-re, ezzel ott van a legjobb 16 között a Spanyol Kupában.