Továbbjutott az FA-kupában a Manchester United

Horizontal
Manchester United's Portuguese defender #20 Diogo Dalot (2R) celebrates with teammates after scoring the opening goal of the English FA Cup third round football match between Wigan Athletic and Manchester United at the DW Stadium in Wigan, north-west England on January 8, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United bejutott az angol FA-kupában a legjobb 32 közé, miután 2-0-ra nyert a harmadosztályban szereplő Wigan ellen.

Az első percekben a Manchester United kapusa tett sokat azért, hogy csapata ne kerüljön rögtön hátrányba, André Onana védett bravúrral egy hazai ziccert követően.

A 14. percben a túloldalon már Tickle kapus volt munkában, amikor Rashford helyzeténél védett, majd a 22. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Dalot tekert a bal alsóba a tizenhatoson kívülről.

Könnyed sikerrel lépett tovább a Manchester United az FA-kupában Forrás: AFP/Paul Ellis

Nem sokkal később Rashford lőhetett, ami után Tickle-ről pattant a labda a kapufára, majd Alejandro Garnacho is a kapufát találta el.

A rengeteg helyzet ellenére csak a 74. percben született meg a United második gólja, amikor Bruno Fernandes az általa kiharcolt tizenegyest értékesítette.

A meccs előtt nem sokkal az is kiderült, hogy a manchesteriek a következő körben is alacsonyabb osztályú csapatot kapnak, ugyanis a Newport County vagy az Eastleigh lesz Erik ten Hag csapatának ellenfele.