Vágólapra másolva!
Minden eddigi rekordot megdöntött a MOL Magyar Kupa szerda este sorra kerülő fináléja, ugyanis még soha ennyien nem voltak kíváncsiak a döntő viadalra az idén 111 éves kupasorozat történelmében. Szerda este a Paks és a Ferencváros csap össze a Puskás Arénában, az eddig értékesített jegyek száma alapján telt ház előtt.

Az 1909-ben induló és 2020 óta MOL Magyar Kupa néven futó sorozatot 24-szer a Ferencváros nyerte, ezzel a legsikeresebb csapat a kupában is. A történelem pedig úgy tűnik ismétli önmagát, hiszen két éve, a 2022-es fináléban is ugyanez a két csapat mérkőzött meg egymással, a találkozót akkor a Fradi nyerte 3-0-ra. 

A Puskás Arénába kilátogató nézők azon a döntőn majdnem 40 ezren voltak, a mostani jegyeladások alapján pedig a 2024-es döntő még ezt is túl fogja szárnyalni, a szervezők telt házra számítanak.

A két évvel ezelőtti kupadöntőn is elképesztő hangulat volt
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A MOL azzal a céllal állt a labdarúgó Magyar Kupa mögé, hogy emelje a száztizenegy éves sorozat presztízsét, arcot és önálló identitást adjon a kupasorozatnak. Az elmúlt évek tapasztalata alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy az MLSZ-szel való együttműködésünk abszolút sikeresnek mondható. 

Az elmúlt évek közös építkezésének köszönhetően a mai napon rekordnézőszámot értünk el, ami kiemelten fontos a magyar labdarúgásnak, pozitív visszajelzés a MOL-nak, de mindenekelőtt hatalmas elismerés a kupasorozatnak. 

Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolók töretlen lelkesedését, és biztos vagyok benne, hogy egy színvonalas mérkőzésen fog eldőlni, ki lesz a MOL Magyar Kupa 2024-es győztese” – mondta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A 19.30-kor kezdődő Magyar Kupa-döntőt a szurkolók mellett az MLSZ grassroots programjaiban részt vevő, az ország különböző területéről érkező fiatal labdarúgók is a helyszínen tekintik majd meg. 

A sorozatban hatodszor bajnok FTC összességében 25. alkalommal hódíthatja el a Magyar Kupáért járó trófeát, illetve két év után ismét mindkét hazai sorozatot megnyerheti. A sorozat 114 éves történetében eddig 19 klub diadalmaskodott, a Paks lehet a huszadik. 

A csapat eddigi legnagyobb sikerét a 2011-es bajnoki és a két évvel ezelőtti MK-ezüstérem jelenti. Ezt szeretnék felülmúlni a tolnaiak, akik a győzelmükkel azt is biztossá tennék, hogy a következő szezonban az Európa-liga selejtezőjében szerepelnének.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30