Vágólapra másolva!
A MOL Magyar Kupa negyeddöntői közül kiemelkedik a bajnokságban listavezető Ferencváros labdarúgócsapatának diósgyőri vendégjátéka. Nem is meglepő, hogy mindkét oldalon felfokozott hangulatban készülnek a mérkőzésre.

DVTK-FTC: ellentétes előjelek 

A két együttes teljesen más előjelekkel várhatja a szerda esti összecsapást, ugyanis amíg a zöld-fehérek idén a hazai versenysorozatokban még veretlenek, addig a miskolci gárda szombaton 5-1-re kikapott Zalaegerszegen.

DVTK, Fradi
Nagy csata várható a DVTK-Fradi mérkőzésen 
Fotó: Csudai Sándor / Origo

A 24 kupadiadalukkal csúcstartó fővárosiak 2024-ben szinte megállíthatatlanul menetelnek

 sorozatban hatodik bajnoki címük felé: az OTP Bank Ligában hét győzelem mellett csupán egyszer játszottak döntetlent ebben az esztendőben, a Magyar Kupában pedig a Debrecent 11-esekkel búcsúztatták a 16 között.

A válogatott szünet előtt a kétszeres kupagyőztes Diósgyőr is jó formában volt, mert előző öt tétmérkőzéséből négyet megnyert, csak a Puskás Akadémiával játszott döntetlent. 

Hétvégén viszont súlyos vereséget szenvedett a tavaly kupagyőztes ZTE-től, amelyet egy hónappal korábban 4-2-vel kiejtett az MK nyolcaddöntőjében.

A DVTK beszámolója szerint az előzetes várakozásoknak megfelelően telt ház várható, azaz a bérletesekkel együtt közel 12 ezren szurkolhatnak a helyszínen.

DVTK
Telt ház várható Diósgyőrben 
Fotó: Csudai Sándor / Origo

Vladimir Radenkovics és Dejan Stankovics is nagyon várja a meccset

"Azt szeretném látni a srácokon, hogy mindenki maximálisan komolyan veszi ezt a sorozatot is. Sportemberek vagyunk, szeretnénk itt is nyerni. Az FTC sok szempontból kiemelkedik a magyar mezőnyből, biztos vagyok benne, hogy Diósgyőrbe is a továbbjutás vágyával érkeznek. A legutóbbi bajnoki fordulókban láthattuk, hogy milyen kiváló formában játszanak, és ellenünk is biztosan motiváltan lépnek pályára, hogy megmutassák, milyen focit tudnak játszani. Az FTC kerete rendkívül erős, nem okoz számukra gondot, hogy vasárnap bajnoki Mezőkövesden, szerdán kupameccs Diósgyőrben, szombaton pedig bajnoki csúcsrangadó otthon a Paks ellen. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk a lehető legerősebb csapattal állnak fel" - mondta a klub honlapjának a Diósgyőr edzője, Vladimir Radenkovics, aki az ellenfél edzőjéről is ejtett pár szót, az előző idényben Vladimir Radenkovics és Dejan Stankovics ugyanis együtt dolgozott az FK Crvena zvezda csapatánál.

"A közös munkát követően is jó viszonyban maradtunk Dejan Stankoviccsal, ami persze semmit nem jelent majd szerda este. Akkor az ellenfél csapatának az edzője lesz, akiket le akarunk győzni. Megadjuk neki a tiszteletet, de mindent megteszünk azért, hogy mi jussunk a következő körbe. 

Amennyiben a pálya minden részén és a mérkőzés minden pillanatában kiadjuk magunkból a maximumot, akkor nekünk is meglesz az esélyünk a továbbjutásra. Egy nagy vizsga előtt állunk, 

szerdán bebizonyíthatjuk, hogy képesek vagyunk szenvedni a sikerért mindamellett, hogy tudunk focizni is. A labdarúgók mentalitása képessé teszi a csapatot erre, és akkor a szurkolóink támogatásával a DVTK is ott lehet a Magyar Kupa legjobb négy csapata között."

STANKOVIC, Dejan
Dejan Sztankovics csapatának nem lesz könnyű dolga
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Diósgyőr elleni összecsapás előtt Dejan Sztankovics arról beszélt, a Fradi játékosaira ezúttal is nehéz feladat vár.

"A kupában eddig is nehéz mérkőzéseket vívtunk, ez egy teljesen más sorozat, mint a bajnokság, minden csapat tudja, hogy csupán egy esélye van továbbjutni. Az eddigi akadályokat sikerrel vettük, persze voltak nehézségeink, de mindig az utolsókig küzdöttünk, soha nem adtuk fel, és ennek rendszerint meglett az eredménye. Ugyanakkor 

tisztában vagyunk azzal is, hogy a Diósgyőr komoly játékerőt képvisel, főleg hazai pályán. Vladimir Radenkovics és stábja minőségi munkát végez, és az sem zavarhat meg minket, hogy az előző fordulóban nagyarányú vereséget szenvedtek a bajnokságban.

 Készen állunk a megmérettetésre, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Minden sorozatban, így a kupában is a végső győzelemre törekszünk, csak ez a cél lebeg a szemünk előtt, duplázni szeretnénk, nyernünk kell!" - mondta a fradi.hu-nak Dejan Sztankovics.

A találkozót Andó-Szabó Sándor vezeti, segítői ifj. Tóth Vencel és Bornemissza Norbert lesznek, míg a tartalék játékvezető feladatát Antal Péter látja el.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
kedd:
Kisvárda Master Good-MTK Budapest 3-2 (2-0)
szerda:
Vasas FC (NB II)-Paksi FC 17.15
Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 20.00
csütörtök:
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)-Kecskeméti TE, Balmazújváros 20.45

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.