Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik exkluzív interjút adott a Spíler TV-nek, amelyben az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool magyar válogatott középpályása a csapatnál fellelhető kihívásokról, a válogatottról és Jürgen Klopp távozásáról is beszélt. A filmben korábbi Premier League-focisták is elmondták a véleményüket Szoboszlai Dominikról.

A Spíler TV bő 20 perces felvételén szurkolók mellett az angol bajnokság elmúlt évtizedeinek legendás alakjai is elismerően beszéltek Szoboszlai Dominikról, aki tavaly nyáron igazolt a német RB Leipzigtől a Liverpool csapatába, ahol hamar alapemberré vált. A Premier League-gólrekorder Alan Shearer és a Chelsea-vel kétszeres bajnok John Obi Mikel is elsősorban éppen ezt dicsérték a magyar középpályásban, hogy milyen hamar, robotolva beilleszkedett a Vörösök csapatába. A háromszoros PL-győztes Joe Cole már a magyar válogatottban felfigyelt Szoboszlai Dominik játékára, és akkor is kiváló futballistának tartotta, ahogy szerinte Anglia-szerte el vannak képedve amiatt, hogy ilyen fiatalon, külföldiként, ilyen erős debütáló szezont tud futni. A korábbi liverpooli Kolo Touré pedig Szoboszlait "tökéletes nyolcas"-nak tartja, akinek "élmény nézni a játékát", mert "intelligens futballista".

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Szoboszlai Dominik hamar beilleszkedett a Liverpool csapatába
Fotó: Photo by Paul ELLIS / AFP

A szezon során örömében egyszer síró Szoboszlai Dominikot is sokkolta Klopp bejelentkezése

A Spíler TV a Sheffield United ellen 3-1-re megnyert hazai bajnoki előtt exkluzív interjút is készített Szoboszlai Dominikkal, aki többek között elárulta, hogy 

a csapattársaival együtt megdöbbenve ültek és szívatásnak vagy kandikamerának gondolták, amikor Jürgen Klopp januárban bejelentette a szezon végi távozását. 

A magyar válogatott csapatkapitánya arról is beszélt, hogy számára mindegy, milyen pozícióban, csak a pályán legyen egy meccs során, ugyanis nem a saját statisztikái javításáért, hanem a csapata sikeréért küzd.

Amikor az elmúlt egy évnek a legboldogabb pillanatáról kérdezték, elmondta, egyedül akkor sírta el magát örömében, amikor Bulgáriában kijutott az Európa-bajnokságra a magyar válogatottal.
„A legemlékezetesebb és legjobb érzéssel eltöltő dolog, ami az elmúlt egy évben történt, az Eb-re való kijutás a válogatottal, amikor olyan kő esett le rólam, hogy 

életemben nem sírtam el magam egy meccs után örömömben, de akkor sikerült. 

Persze a Liverpoolba igazolásom sem volt bánatos, ezt a kettőt mondanám" – idézte a 24 éves középpályást a Magyar Nemzet.

A teljes riport a cikk alján található videóban tekinthető meg. A bajnoki címért harcoló Liverpool vasárnap 17:30-tól a Fulham otthonában lép pályára a Premier League 34. fordulójában.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek