Vágólapra másolva!
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának vasárnap délutáni összecsapásán a Liverpool hazai pályán 1-0-ra kikapott a Crystal Palace ellen. A mérkőzésen ezúttal nem volt ott a kezdőcsapatban Szoboszlai Dominik, aki a félidőben csereként állt be.

A Liverpool az Alisson - Bradley, Konaté, Van Dijk, Robertson - Jones, Endo, Mac Allister - Szalah, Núnez, Díaz összeállításban kezdte a mérkőzést, Szoboszlai Dominik ezúttal a kispadon kezdett. Erre legutóbb a 27. fordulóban volt példa a PL-ben, amikor a felépülését követően csereként kapott lehetőséget a Nottingham Forest ellen.

A meccs előtt az 1989. április 15-én történt Hillsborough-tragédiára - amelyben 97 Liverpool-szurkoló veszítette életét - egyperces gyászszünettel emlékeztek, de a stadion előt is volt megemlékezés.

Szoboszlai Dominik nélkül nem ment a Liverpoolnak

Jó iramban kezdődött a találkozó, de az első percekben inkább a taktikai csata dominált. A 14. percben pedig jött a hidegzuhany a Liverpool számára, amikor

 Mitchell bal oldali beaadása után Eberechi Eze lőtt öt méterről a kapuba. 

A folytatásban tovább növelhette volna az előnyét a vendég együttes, de elképesztő ziccer maradt ki: Virgil van Dijk csúszott a félpálya közelében, így Jean-Philippe Mateta indulhatott meg, aki előtte a labdát Alisson mellett, de Robertson a gólvonalról menteni tudott becsúszva. 

A Liverpool érezte, hogy ha így folytatódik a találkozó, akkor hamar elúszhat a három pont, így a hazai együttessel egy-két fokozattal feljebb is kapcsolt, ekkor már jöttek a Liverpool-helyzetek is. 

A 27. percben nagyon közel került az egyenlítéshez a hazai együttes, de egy kavarodás végén Endo a felső lécet találta el, majd két perccel később Luis Díaz közeli lövését védte hatalmas bravúrral Henderson. 

Henderson a folytatásban is kiválóan védett, Szalah lövésénél például újabb nagy bravúrra volt szüksége. 

Liverpool, Palace
A Crystal Palace meglepte a Liverpoolt az első félidőben 
Fotó: Paul ELLIS / AFP

Az első félidő hajrájában is voltak bőven lehetőségek mindkét oldalon, de újabb gól nem esett, így egygólos vendég vezetéssel mentek a csapatok a szünetre. 

Szoboszlai Dominik nagyot lendített a Liverpool játékán 

A második félidőre érkezett Szoboszlai Dominik - a japán Endót váltotta - , akinek a pálya szélén hosszasan magyarázott Jürgen Klopp a beállása előtt. 

A második félidő elején megsérült Bradley, akinek a helyére Alexander-Arnold érkezett. A Liverpool próbálta nyomás alá helyezni a Palace-t, de a vendég csapat is veszélyesen játszott. Az 55. percben egy bal oldali szöglet után Nunez került ziccerbe, de Henderson védte az öt méterről leadott lövést. 

A 60. percben Szoboszlai próbálkozott meg egy lövéssel 20 méterről, de jócskán kapu fölé szállt a labda. A folytatásban is futószalagon jöttek a Liverpool-helyzetek, de a befejezések rendre nem sikerültek, így egyre nagyobb bajban volt a Klopp-csapat. 

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik sokat lendített a Liverpool játékán 
Fotó: Paul ELLIS / AFP) 

Szoboszlai a folytatásban is veszélyesen játszott, illetve a szögletei is nagyon jók voltak, de húsz perccel a vége előtt még mindig vezetett a Crystal Palace. 

A 72. percben Szoboszlai szolgálta ki gyönyörűen Jotát a tizenhatoson belül, aki viszont elrontotta a ziccert közelről, Clyne az utolsó pillanatban vetődött bele a labdába. Két perccel később Mateta lőtt két méterről kapura, viszont Alisson az év védését mutatta be. Szinte azonnal jöhetett a liverpooli kontra, amely végén Jones egyedül mehetett a kapura, majd 12 méterről kapu mellé lőtt.

A vendégek cserékkel próbáltak frissíteni, erre szükségük is volt, mivel a Liverpool hatalmas nyomás alá helyezte őket. Ám amikor még tíz perc volt vissza a rendes játékidőből, még mindig vezetett a Palace, nem is csoda, hogy Elliott is beállt. 

Az utolsó percekben hihetetlen nyomás alá helyezte a Liverpool a vendégeket, egykapuzott a hazai együttes. ráadásul hét perc volt a ráadás. A 91. percben Szalah került hatalmas ziccerbe, de Mitchell ezúttal is mentett a gólvonal közelében. Közben Alisson már vészkapust játszott, tényleg mindent megtett a Liverpool az egyenlítésért. Ám ez nem sikerült, így a Liverpool 1-0-ra kikapott a Crystal Palace ellen, és nehéz helyzetbe került a bajnoki címet illetően. 

Premier League, 33. forduló:
szombaton játszották:
Bournemouth-Manchester United 2-2 (2-1)
Newcastle United-Tottenham Hotspur 4-0 (2-0)
Brentford-Sheffield United 2-0 (0-0)
Burnley-Brighton 1-1 (0-0)
Manchester City-Luton Town 5-1 (1-0)
Nottingham Forest-Wolverhampton Wanderers 2-2 (1-1)
vasárnap: 
Liverpool-Crystal Palace 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Eze (14.)
West Ham United-Fulham 0-2 (0-1)

A PL tabellája
Fotó: eredemnyek.com

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.