Vágólapra másolva!
Az Augsburg hazai pályán 2-0-ra győzött az Union Berlin ellen a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A vendégeknél Schäfer András végigjátszotta a mérkőzést, a korábbi ferencvárosi Aissa Laidouni a 75. percben állt be csereként.

A szezon elején sérült, ezúttal leginkább a pálya bal oldalán szereplő Schäfer András a harmadik bajnokiját játszotta végig az idei Bundesliga-kiírásban. A 24-szeres magyar válogatott focista a csapata egyik legjobbja volt, és a 68. percben az övé volt a meccs egyik legnagyobb Union Berlin-helyzete, ám 15 méterről fölé lőtt.

Schäfer András
Schäfer András az Union Berlin egyik legjobbja volt az Augsburg ellen
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Egy védelmi hiba után került hátrányba Schäfer András csapata

A győztes gólt a második félidő elején Phillip Tietz lőtte, miután a hatalmasat hibázó Diogo Leitétől ajándékba kapott egy labdát, és Tietz a kapussal szemben állva nem tévesztette el a kaput. A 81. percben aztán a korábbi Union-játékos, Sven Michel végleg eldöntötte a meccset egy videózás után megadott találattal. A hajrában még próbálkozott az Union, de szépítenie sem sikerült a fővárosiaknak.

Dárdai Márton lehetséges jövőbeli csapata, az Augsburg a győzelmével megerősítette a 7. helyét a bajnokságban, és egyre közelebb kerül egy Konferencia-liga-szerepléshez. A sorozatban harmadik bajnokiján gólképtelen Union Berlin maradt a 13. pozícióban, hat pontra az osztályozós helyen álló Mainz előtt.

Bundesliga, 29. forduló:
Augsburg – Union Berlin 2-0 (0-0)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.