Vágólapra másolva!
Megismétlődik a tavalyi döntő a labdarúgó Osztrák Kupában, miután a Rapidot követően a Sturm is bejutott a fináléba. A grazi együttes nem akármilyen mérkőzésen múlta felül a Salzburgot a csütörtöki elődöntőben, négy nappal azután, hogy botrányba fulladt a két csapat egymás elleni bajnokija.

Szoboszlai Dominik és Gulácsi Péter korábbi csapata, a Salzburg a 2013 óta megrendezett 11 Osztrák Kupából 8-at megnyert, 3 alkalommal pedig a Sturm Graz jelentette a végállomást. Tavaly a negyeddöntőben győzte le a salzburgiakat a későbbi győztes Sturm, az idei kiírásban pedig az elődöntőben csapott össze egymással a két klub, méghozzá egy időben a Chelsea és a Manchester United drámai, hétgólos Premier League-meccsével. Ausztria azonban egy másik hétgólos rangadót láthatott.

Red Bull Salzburg, Sturm Graz, osztrák foci, Osztrák Kupa
A Sturm Graz örülhetett a Salzburg ellen az Osztrák Kupa elődöntőjében
Fotó: APA-PictureDesk via AFP / APA-PictureDesk via AFP/Franz Kirchmayr / SEPA.Media / picturedesk.com

Fordulatos volt a Salzburg és a Sturm Graz rangadója

A Salzburg szerzett vezetést a 10. percben, de az első félidő közepén kiegyenlített a Sturm, amely a 72. percben már 3-1-es vezetésre tett szert. Luka Sucic a 80. percben szépített, de egy percre rá ismét kétgólos volt a grazi előny. A 90. percben aztán meglőtte a harmadik gólját is a Salzburg, de egyenlíteni már nem tudott, így 4-3-as idegenbeli sikerével a Sturm jutott be a fináléba.

A Salzburgban 2020 óta először diadalmaskodó vendégeknek ez a siker egyfajta elégtétel volt a vasárnapi, bajnoki rájátszásban elszenvedett vereségért – mondta a meccs után a győztes gólt szerző Niklas Geyrhofer. Vasárnap ugyanis a tömegverekedéssel és három piros lappal záruló találkozón a Salzburg 1-0-ra nyert Grazban, amellyel nagy lépést tett a sorozatban 11. bajnoki címe felé. Sőt, azon a találkozón utólag elismerték, hogy 

az ellenfelét fojtogató, a kupameccs első gólját szerző Oumar Solet-t is ki kellett volna állítani, 

ezt pedig a csütörtöki gólöröménél a Sturm edzője, Christian Ilzer is fojtogató mozdulattal egyértelműsítette (a lenti videón 1:40-től látható).

Red Bull Salzburg, Sturm Graz, osztrák foci
Négy nappal azután, hogy a földön verekedtek a két csapat játékosai, egy fordulatos kuparangadót játszottak
Fotó: APA-PictureDesk via AFP / APA-PictureDesk via AFP/ERWIN SCHERIAU / APA / picturedesk.com

A május 1-jei, klagenfurti kupadöntőben a Sturm ellenfele tavalyhoz hasonlóan az SK Rapid Wien lesz – egy éve a grazi csapat győzött 2-0-ra.

Kapcsolódó cikkek