Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo ismét elképesztő teljesítménnyel járult hozzá csapata kiütéses győzelméhez. Az al-Abha otthonában mesterhármast jegyző portugál klasszis a közösségi oldalán üzent, amelyben mindenkit figyelmezett, hogy esze ágában sincs leállni a gólgyártással.

Cristiano Ronaldo a tavalyi évben a világ legjobb góllövőjeként zárt 54 góllal, idén pedig ismét szenzációs formában futballozik, amit jól mutat, hogy sorozatban a második bajnokiján szerzett mesterhármast, mindössze négy napon belül. Csapata, az al-Nasszr 8-0-ra legyőzte az al-Abhát a szaúdi Pro League 26. fordulójában, Ronaldo pedig a három gólja mellett kiosztott két gólpasszt is az első félidőben. Érdekesség, hogy 

Ronaldo pályafutása 65. mesterhármasát jegyezte, ebből harmincötöt harmincéves kora után szerzett. 

Cristiano Ronado
Ronaldo 39 évesen bombaformában van az Eb előtt
Fotó: AFP

A 39 éves portugál támadó így már 29 gólnál jár és vezeti a szaúdi bajnokság góllövőlistáját, de a gólpasszok terén is élen áll tíz assziszttal. Csak érdekességképp, az al-Hilal szerb csatára, Aleksandar Mitrovic 12 góllal kevesebbet szerezve követi az ötszörös aranylabdást a góllövőlista második helyén.

Ronaldót rengeteg kritika érte, amiért Szaúd-Arábiába igazolt, azonban vitathatatlan, hogy sokkal jobban teljesít, mint azok a pályafutásuk csúcsán járó sztárfocisták, akik követték őt az SPL-be.

Ronaldo nem lassít

A kedd esti kiütéses győzelem után Ronaldo a közösségi oldalán írt egy rövid, de tömör üzenet a kritikusainak és az ellenfeleknek.

"Nem lassítunk!" - üzente a portugál válogatott támadó.

Az al-Nasszrnek ugyan tetemes, 12 pontos hátrányban van a listavezető al-Hilallal szemben, ám Ronaldónak így is van esélye, hogy a tavalyi kudarcos szezon után végre trófeával zárja az idényt, hiszen csapata elődöntős a szaúdi Szuperkupában, a szaúdi Király-kupában pedig negyeddöntős. 

Kapcsolód cikkek