Vágólapra másolva!
Kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Bayern München 2-2-es döntetlent játszott az Arsenallal az észak-londoni Emirates Stadionban. A találkozó után Thomas Tuchel, a német csapat edzője keményen nekiment a svéd Glenn Nyberg játékvezetőnek, aki a sorozat történetének egyik leghajmeresztőbb hibáját követte el, miután nem volt bátorsága befújni egy teljesen egyértelmű tizenegyest.

Az Arsenal egyik kirúgásánál, a 67. percben David Raya kapus már elvégezte a pontrúgást, a brazil Gabriel Magalhães azonban lehajolt és megfogta a labdát, hogy ő indítsa útjára a labdát a tizenhatoson belül. Ekkor nem történt semmi, ám a Bayern-edző elmondta, hogy a meccs után beszélt Nyberg játékvezetővel, aki tisztában volt azzal, hogy tizenegyest kellett volna ítélnie, mégsem tette.

Tudom, hogy ez egy őrült szituáció, de letették a labdát, ő sípolt, majd elvégezték a kirúgást, a védő pedig a kezébe vette a labdát. Ami igazán dühít minket, az a magyarázat. 

Azt mondta a játékosaimnak, hogy ez egy gyermeteg hiba volt, és nem fog ilyen büntetőt adni egy negyeddöntőben. Ez egy borzalmas magyarázat. Az ő dolga megítélni a kezezéseket. Gyermeki hiba, felnőttes hiba. Tök mindegy. Dühösek vagyunk, mert ez egy borzalmas döntés ellenünk

 – mondta a német szakember, akivel teljesen egyetértett a Bayern München legendás játékosa, Thomas Müller is. 

„A bíró tisztán látta, mi történt, de úgy érezte, túl buta hiba volt, túl kicsi ahhoz, hogy büntetőt adjon. A játék szempontjából ezt meg tudom érteni, de nem az ő dolga, hogy ezt eldöntse” – mondta Müller, majd csatlakozott hozz á Joshua Kimmich is, aki hozzátette:

Ilyet még soha nem láttam. A bíró azt mondta, hogy gyermeteg hiba volt. Nem az, ez egy egyértelmű büntető”

 – mondta a Bayern München játékosa. 

Glenn Nyberg játékvezetőnek nem ez volt élete legjobb meccse. Az ominózus tizenegyes-szituáció előtt még az 55. percben a Bayern München támadója, az angol válogatott Harry Kane szándékosan, könyökkel torkon ütötte az Arsenal védőjét, Gabriel Magalhãest. 

A játékvezető azonban csak sárga lapot adott, miközben teljesen egyértelmű volt, hogy kiállítást kellett volna ítélni. Úgy tűnik, a svéd játékvezetőnek ehhez sem volt bátorsága, de az is lehet, hogy a Bayern Münchennek meg nem adott tizenegyes az egyértelműen elmaradt piros lap kompenzációja volt. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.