Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 27. fordulójának nyitómeccsén az Újpest 5-1-re kikapott a Zalaegerszegtől a Szusza Ferenc Stadionban.

Mészöly Géza csapata remek formában várta a ZTE elleni találkozót, az Újpest az utóbbi négy bajnokijából hármat is megnyert, köztük a második Paksot és a harmadik Fehérvárt is legyőzte.

Bombagóllal egyenlített az Újpest korábbi focistája

Ezt a meccset is a hazaiak kezdték jobban, a 23. percben egy szép támadás után Huszti András szerzett vezetést, aki első újpesti gólját lőtte. Sokáig azonban nem örülhettek a lila-fehérek, a 31. percben korábbi játékosuk, a francia Yohan Croizet egy elképesztő bombagóllal kiegyenlített.

Mance lett a ZTE nyerőembere, kiütéssel ért véget a meccs

Két újpesti helyzettel indult a második félidő, azonban az 53. percben Antonio Mance erőszakosságának és szemfülességének köszönhetően fordított a ZTE. 

Az 59. percben megint Mance iramodott meg a kapu felé, de Aboubakar Keita szabálytalanul megállította, így az elefántcsontparti védőt kiállították,

a vendégek pedig 11-est kaptak. A labda mögé a sértett állt, és magabiztosan értékesítette a büntetőt, megszerezve 13. bajnoki gólját a szezonban. 

A 66. percben végleg eldőlt a meccs, Mim Gergely vitte el remekül a labdát a jobb szélen, majd önzetlenül passzolt Croizet-hoz, aki közelről belőtte önmaga második, csapata negyedik gólját. 

A 81. percben a csereként pályára küldött Németh Dániel is betalált, a 20 éves csatár 18 méterről nagyszerűen lőtte ki a jobb alsó sarkot.

Kiütéses sikerével a Zalaegerszeg, amely az előző fordulóban a DVTK-t is 5-1-re győzte le, feljött a 8. helyre, míg az Újpest visszacsúszott a 10. pozícióba a tabellán.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.