Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 29. fordulójában a Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárda ellen a Groupama Arénában, ám így is bebiztosította sorozatban hatodik bajnoki címét, amely már a 35. diadal a klub történetében.

A Ferencváros abban a tudatban lépett pályára a Groupama Arénában a Kisvárda ellen, hogy egy döntetlennel is bajnok, ugyanis szombat délután a második helyezett Paks 5-0-ra kikapott a Puskás Akadémia vendégeként. A Fradi edzője, Dejan Sztankovics múlt héten nem lehetett ott klubja kispadján a Zalaegerszeg ellen megnyert bajnokin, mert a fia betegágya mellett kellett lennie, a Kisvárda elleni találkozón azonban már visszatért csapatához.

Football, foci, mérkőzés, játék, meccs, Ferencváros, TC,  Kisvárda, OTP, Bank, Liga, 29., forduló, 
Groupama, Aréna,
A Fradi-szurkolók már a bajnoki cím ünneplésére készültek
Fotó: Polyák Attila - Origo 

Szenzációs védések a Kisvárda fiatal kapusától

Dibusz bravúrjával indult a meccs, aztán az első negyedórában a Kisvárda kapusa, a Fradinál nevelkedett Kovács Marcell két hatalmas védést is bemutatott, előbb Loncar bal alsóba tartó fejesét hárította, majd Marquinhos trükkös emelését szedte ki a jobb felső sarokból. 

A 30. percben egymás után megint két nagy védéssel tűnt ki a várdaiak 21 éves kapusa, előbb Zachariassen elől mentett, majd egy szöglet utáni fejesnél ért oda a jobb kapufához.

A 38. percben Varga Barnabás szenzációs csellel, ellenfelének kötényt adva játszotta magát tisztára, lövése azonban kevéssel elszállt a kapu felett.

Football, foci, mérkőzés, játék, meccs, Ferencváros, TC,  Kisvárda, OTP, Bank, Liga, 29., forduló, 
Groupama, Aréna,
A Kisvárda kapusa, Kovács Marcell több bravúros védést is bemutatott az első félidőben
Fotó: Polyák Attila - Origo 

A 45. percben Civic szabadrúgása után Abena fejelhetett, Kovács ebbe is beleért, majd a kapufa is kisegítette a Kisvárda fiatal kapusát.

Sorozatban hatodszor bajnok a Fradi!

A második játékrész is egy kisebb várdai lehetőséggel indult, Ötvös lövése azonban jócskán kapu fölé szállt. Az 55. percben Kovács ütközött Traoréval a 16-oson belül, de a vendégek kapusa érte el előbb a labdát, így ezért nem járt 11-es a Fradinak. A játék képe a folytatásban sem változott, a Fradi aktívan támadott, de egyelőre nem találta a rést a szervezett várdai védelmen, amely Kovács vezérletével jól tartotta magát.

Football, foci, mérkőzés, játék, meccs, Ferencváros, TC,  Kisvárda, OTP, Bank, Liga, 29., forduló, 
Groupama, Aréna,
Nagy fölényben játszott a Fradi a hősiesen védekező Kisvárda ellen
Fotó: Polyák Attila - Origo 

A 68. percben Kodro megpattanó lövése nem tudta becsapni Kovácsot, ahogyan előtte Abu Fani kísérlete sem. A 77. percben Marquinhostól kapott jó labdát Varga, éles szögből leadott lapos lövését azonban védte a rövid saroknál a vendégek kapusa. A 82. percben szépen átjátszotta a Kisvárda védelmét a Fradi, Varga ívelését Marquinhos bólintotta Traoréhoz, de a mali támadó fejese nem talált kaput. 

A hajrában már 11 emberrel védekezett Feczkó Tamás együttese, a Fradi folyamatosan támadott, az ellenfél viszont továbbra is tartotta magát. 

A hátralévő időben sem esett gól, de a Ferncváros a 0-0-s eredménnyel is bebiztosította sorozatban hatodik bajnoki címét, amellyel ráadásul rekordot is döntött.

Az FTC 1908 és 1913 között sorozatban ötször lett magyar bajnok, így tavaly ezt a klubrekordot beállította, idén viszont megdöntötte, hiszen korábban még nem fordult elő, hogy zsinórban hatszor végzett volna az élen az NB I-ben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek