Vágólapra másolva!
Gólparádét rendezve, a Werder Bremen elleni 5-0-s sikerrel biztosította be fennállása első bajnoki címét a Bayer Leverkusen. Florian Wirtz mesterhármasa és az öt lőtt gól, egyaránt méltó az európai topligák egyetlen veretlen csapatának idei szezonban nyújtott teljesítményéhez.

Ahogy várható volt, elképesztő hangulatban kezdődött a Bayer Leverkusen és a Werder Bremen bajnokija. A BayArenába alig tudott behajtani a csapatbusz a környéket elárasztó szurkolóktól.

A tét valóban óriási volt, hiszen egy győzelemmel 120 éves fennállása során először szerezhette meg a német bajnoki címet a Bayer Leverkusen, amelyik a most futó idényben végérvényesen kitörhet az örök lúzer szerepéből.

A Bayer az európai topligákban egyedüliként veretlen, a Német Kupában elő-, míg az Európa-ligában negyeddöntős. És a Bundesligában a középmezőny második felében található Werder Bremen ideális ellenfélnek tűnt a történelmi siker bebiztosításához. Ebbe az irányba az első lépést a 25. percben tette meg a Bayer, amikor Victor Boniface büntetőjével megszerezte a vezetést.

A második félidőben aztán előbb Granit Xhaka, majd a válogatott új sztárja, Florian Wirtz is betalált, aki a 83. percben egy újabb góllal már kiütésessé tette a győzelmet. A szurkolók már ekkor 4-0-s vezetésnél elárasztották a pályát, ami miatt bírónak félbe kellett szakítania a meccset.

Wirtz, hogy teljessé tegye a sikert lőtt még egy harmadik gólt, az 5-0-s siker pedig azt jelenti, hogy öt ezüstérem után először bajnok lett a Bayer 04 Leverkusen, roppant stílusosan hódítva el a salátástálat, megszakítvs ezzel a Bayern München tizenegy idényen át tartó bajnoki uralma.

Eredmény, Bundesliga, 29. forduló:
Bayer Leverkusen - Werder Bremen 5-0 (1-0)
gól: Boniface 25. (11-esből), Xhaka 60., Wirtz 68., 83., 90.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.