Vágólapra másolva!
70 éves korában meghalt Schumann Péter, az Újpest háromszoros magyar bajnok labdarúgója.

Schumann az Újpesti Dózsa csapatában mutatkozott a magyar élvonalban 1975. február 22-én a Pécsi MSC ellen, majd a következő évet kölcsönben a Pécsi MSC csapatánál töltötte. Pályafutása során háromszor lett bajnok a lila-fehérekkel és kétszer nyert ezüstérmet. 1980-ban Vácra igazolt, majd egy évvel később a Tatabányai Bányászhoz szerződött, ahol tagja volt a bronzérmes csapatnak. 1982-ben visszavonult, de ezt követően sem hagyott fel a futballal, rendszeresen pályára lépett a Duna Cipő öregfiúk csapatában.

A korábbi kiváló futballistának közel tíz éve érszűkület miatt mindkét lábát amputálni kellett, így életének utolsó éveit az újpesti idősek otthonában töltötte.

Másnap találkozott volna először az unokájával

Haláláról Dunai Ede író számolt be a közösségi oldalán.

Elvesztettük Sumit...Nem tudom, hogy mi jöhet még...Ma délután egykor még beszéltünk, jó kedve volt, tegnapelőtt még bent voltam nála, hülyéskedett, mint mindig... Azt mondta, hogy ma kivételesen ne vigyem el a meccsre, mert későn kezdődik és holnap láthatja először a lányunokáját. Kipihent akart lenni... Annyira várta a nagy napot, no és a 70. szülinapját…"

 - írta Duna Ede, akinek édesapja, Schumann csapattársa volt az Újpestben.

Kapcsolód cikkek