Vágólapra másolva!
A török labdarúgó-bajnokságban szereplő Trabzonspor csapatának a soron következő hat hazai meccsét zárt kapuk mögött kell játszania a Török Labdarúgó-szövetség (TFF) szerdai döntése értelmében. A trabzoni klub rövid, de velős közleményben reagált az ítéletre.

A rekordbajnok Fenerbahce még márciusban 3-2-re győzte le a Trabzonsport, majd a mérkőzést követően az isztambuliak játékosait megtámadták a trabzoni szurkolók. A Fenerbahce játékosai a lefújás után a kezdőkörben ünnepeltek, amikor a pályára rohant több hazai drukker, akik összeverekedtek az ellenfél focistáival, továbbá a lelátón is összetűzés alakult ki. A hét elején a Fener klubtagsága rendkívüli közgyűlésen döntött arról, hogy a történtek ellenére legalább az idény végéig az egyesület marad a török bajnokság tagja, továbbá a Trabzonspor is reagált a Fenerbahce bejelentéseire.

Trabzonspor v Fenerbahce - Turkish Super Lig
Eészabadultak az indulatok a Trabzonspor és a Fenerbahce meccse után
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A tavalyelőtti bajnok még hétfőn elsősorban a Török Labdarúgó-szövetség (TFF) intézkedései, és annak elnöke, Mehmet Büyükeksi lemondását követelve szólalt fel a közleményében; ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Fenerbahce néhány játékosa is felvette a harcot a szurkolóival, hiszen többek között Mert Müldür és a győztes gólt szerző Michy Batshuayi is erőszakhoz folyamodott.

Megbüntették a Trabzonsport, reagált a klub

Szerdán aztán a TFF úgy döntött, hogy a soron következő hat hazai meccsét zárt kapuk mögött kell játszania a Trabzonspornak, a klub pedig mindezt szintén nem hagyta szó nélkül a közösségi oldalán.

B*sszátok meg az igazságotok! Itt az ideje felállnotok a széketekből és lemondanotok" 

– idézte a goal.com a trabzoni együttes szerda délutáni közleményét, amely után nem sokkal a klub 3-1-re nyert a bajnokságban a Konyaspor otthonában.

A török futball az utóbbi időben többször is erőszakos megmozdulások miatt került a lapok címoldalára.

Kapcsolódó cikkek