Vágólapra másolva!
A Ferencváros az első félidőben szerzett kétgólos előnyét elherdálta a második játékrészben jelentősen feljavuló Zalaegerszeg otthonában, akik 0-2-es hátrányból álltak talpra. A Ferencváros azonban a rendes játékidő ráadásában még tudott egyszer újítani és a 97. percben szerzett góllal végül 3-2-re győzni tudott. A címvédő a 29. fordulóban a Kisvárda ellen akár a 35. bajnoki címet is bebiztosíthatja.

A Ferencváros vezetedzője, az Olaszországban kórházba került fiánál lévő Dejan Sztankovics nélkül utazott el Zalaegerszegre, ahol így a másodedző, a korábbi Fradi-játékos, Leandro irányította a zöld-fehéreket. A bajnoki tabellát 11 pont előnnyel vezető Ferencváros erejét jól mutatja, hogy a szakmai stáb hat helyen tudott változtatni a hét közi Diósgyőr elleni meccshez képest, így bekerült a kezdőbe Zachariassen, Kodro és Traoré is.

A hazai szakvezetőnek, Márton Gábornak nincsenek ilyen lehetőségei, ugyanakkor mondhatja, hogy a győztes csapaton ne változtass elvet követte, amikor az Újpesten 5-1-re győző 11-et küldte harcba.

A találkozó előtt egyébként a ZTE edzője üzent kollégájának, Dejan Sztankovicsnak, mielőbbi felépülést kívánva a szerb szakember fiának, valamint hangsúlyozva, hogy a családnál semmi nem fontosabb, még egy bajnoki meccs sem. A Ferencváros szurkolótábora pedig a klub jelmondatát idéző drapériával üzent a Sztankovicsnak.

Első félidő

Nagyszerű hangulatban, közel telt ház, azaz nyolcezer szurkoló előtt kezdődött a meccs, a lelátón ott voltak a közeli Szentpéterfáról csak a helyi hős, Varga Barnabás miatt útra kelő drukkerek is. A ZTE nagyon bátran kezdett, nem álltak be védekezni, igyekeztek nem magukra húzni a Fradit, miközben arra is figyeltek, hogy ne nagyon nyíljanak ki. A Fradinak azonban elég volt egyetlen hazai védelmi megingás, és a 15. percben  Cristian Ramírez beadása után a Paks ellen győztes gólt szerző Adama Traoré egy közeli fejessel megszerezte a vezetést a bajnokcsapatnak.

A ZTE-nek kellett egy kis idő, hogy magához térjen, a 22. percben aztán Dibusznak nagyot kellett védenie Mim Gergely lövése után.

Csakhogy a helyzetre góllal válaszolt a Fradi, Ramírez újabb gólpassza után 

Kenan Kodro egy okos pörgetéssel megszerezte első gólját a zöld-fehérek színeiben (0-2).

 Ez volt Kodro 40. gólja az NB I-ben, a Fradi pedig, ahogy eddig minden idegenbeli bajnokiján, ezúttal is lőtt legalább két gólt.

Habár az előző két furdolóban csak ez a két csapat tudta mindkét meccsét megnyerni, ráadásul kék-fehérek mindkétszer 5-1-re nyertek, 

a két csapat között látványos volt a különbség a vendégek javára.

 A ZTE ennek ellenére továbbra is nagyon bátran játszott, és bár Dibusznak az első félidő ráadásában Szendrei fejéről kellett elöklöznie a labdát, igazán komoly veszélt nem tudtak kialakítani a hazaiak a vendégek kapuja előtt.

Második félidő

A folytatásban a Fradi kissé visszavett a tempóból, de így is magabiztosan kontrollálta a meccset. Az 56. percben Traoré és Abu Fani helyére Lisztes Krisztián és Ben Romdahne érkezett. A 66. percben a videobíró egy esetleges hazai büntetőt vizsgált, mert Maiga gyanús körülmények között szerelte Mim Gergelyt. A VAR-kamionban azonban megerősítettek Erdős játékvezető pályán hozott ítéletét - nem jutott büntetőhöz a ZTE. 

Gólt azonban így is szerzett! A kissé kényelmessé váló Fradi-védelem asszisztálása mellett ugyanis a 73. percben Kiss Bence passzából Antonio Mance megszerezte a hazaiak szépítő találatát (1-2).

A gól után érkezett a DVTK elleni meccs két gólszerzője, Edgar Szevikjan és Varga Barnabás, mert érezhető volt, hogy a ZTE innen már mindent meg fog tenni legalább az egyik pontért, úgyhogy a Fradinak is muszáj volt még egyet rúgnia. A 81. percben Németh Dániel ültett le két Fradi-védőt is, de egy ütemmel többet várt a kelleténél, így Botka tisztázni tudott  - óriási helyzet maradt ki!

A ZTE elszántságát mutatta, hogy Dombó kapus már a 83. percben felment a félpályáig elvégezni egy szabadrúgást, a Fradinál pedig a szélső Zachariassen helyett a védekező középpályás, Pászka Lóránt érkezett. De ő sem tudta megakadályozni az újabb hazai gólt: egy remek kiugratás után Mance lépett ki a védők között, és az ötös jobb sarkáról jobbal szépen rúgta el a labdát a hosszú alsó sarokba. De a Fradi játékosai azt reklamálták, hogy a hazai labdaszerzés előtt szabálytalankodtak Lisztessel szemben, a VAR meg is vizsgálta az esetet, Erdős játékvezető is kiment megnézni, és hosszas megtekintés után megadta a találatot (2-2).

Igazságos lett volna a döntetlen, de nem lett döntetlen! A ráadás hetedik percében ugyanis Lisztes adott be balról, Varga Barnabás még a felső lécre fejelte a labdát, a kipattanóra azonban Ben Romdahne érkezett elsőként, és egy méterről az üres kapuba passzolt (2-3.)

A győzelem azt jelenti, hogy a Ferencváros a 29. fordulóban hazai pályán a Kisvárda ellen sorozatban hatodik alkalommal, összességében 35. alkalommal lehet bajnok.

Eredmény, NB I, 28. forduló
ZTE FC - Ferencvárosi TC 2-3 (0-2)
Zalaegerszeg, v.: Erdős J.
gól: Mance 73., 88., ill. Traoré 15., Kodro 25., Ben Romdahne 90+7.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek: