Vágólapra másolva!
A labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében az NB I-ben listavezető Ferencváros Kristoffer Zachariassen két góljával 2-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként, ezzel Dejan Sztankovics együttese bejutott a legjobb négy közé.

A MOL Magyar Kupa szerda esti negyeddöntőjében az NB I-ben listavezető Ferencváros a Diósgyőr otthonában lépett pályára telt ház előtt. A két együttes teljesen más előjelekkel várhatta az összecsapást, hiszen amíg a Fradi idén a hazai versenysorozatokban még veretlen, addig a miskolci együttes hétvégén 5-1-re kikapott Zalaegerszegen. A kétszeres kupagyőztes Diósgyőr az előző körben éppen a címvédő ZTE-t ejtette ki a Magyar Kupából, a zsinórban hatodik bajnoki címe felé megállíthatatlanul menetelő Ferencváros pedig a Debrecent búcsúztatta drámai csatában, tizenegyesekkel.

A hétvégi bajnoki vereséghez képest mindössze egy helyen változtatott a DVTK, így a középcsatár poszton a korábbi holland korosztályos válogatott Elton Acolatse kezdett Bright Edomwonyi helyén.

Ezzel szemben a Fradiban eltiltás miatt Myenty Abena, és Dejan Sztankovics mester is kihagyta a találkozót eltiltás miatt. Sztankovics ugyanakkor ott volt a diósgyőri stadionban, Kubatov Gábor, Hajnal Tamás és Orosz Pál társaságában nézte végig a meccset lelátóról. A Fradi kezdőjében helyet kapott Szevikjan, Kodro és Zachariassen is, azonban többek között Dibusz Dénes, Varga Barnabás és Eldar Csicics is csak a kispadon kezdett.

A papírformának megfelelően a Fradi ellentmondást nem tűrő elánnal kezdett. 

A ferencvárosi kispad már a 12. percben ünnepelhetett volna, ám Kodro hiába talált be, les miatt nem adták meg a gólját. Bár a kezdeti megilletődöttség után a hazaiak egyre bátrabban kezdtek játszani, első sorban a sziklaszilárd védekezésre rendeződtek be, míg a Fradi türelmesen kereste a rést a Diósgyőr védelmén, így igazán egyik kapu sem forgott veszélyben az első húsz percben. Az első diósgyőri próbálkozásra a 22. percig kellett várni, akkor Gera Dániel Abu Fanin megpattant lövését védte magabiztosan Varga.

A következő percekben is nyomott a Fradi, a sokadik próbálkozás pedig a 37. percben már góllá érett. Abu Fani nagyszerűen adott be a jobb oldalról, Zachariassen pedig mesterien fejelt a kapu rövid oldalába, Odincov kapusnak esélye sem volt védeni.

Az első félidő végére kissé elszabadultak az indulatok és kisebb dulakodás tört ki, miután Zachariassen szabálytalankodott Bényeivel szemben, majd Alex Vallejo futballpályára nem illő mozdulattal rántotta le Ben Romdant a félpályánál. Holdampf, Vallejo és Ben Romdan is sárga lapot kapott, a csapatok pedig parázs hangulatban vonultak szünetre.

DVTK, Fradi, Ferencváros, Mohammed Abu Fani
Mohammed Abu Fani ezúttal is a Fradi egyik legjobbja volt
Fotó: dvtk.eu

Hazai szempontból rémálomszerűen kezdődött a második félidő, ugyanis mindössze 25 másodperc elteltével megduplázta előnyét a Fradi.

Egy szép támadás után Abu Fani adott középre, Stephen röviden szabadított fel az ötösről, Zachariassen pedig erőszakosan a bal sarokba lőtt. A norvég játékos a hetedik és a nyolcadik gólját szerezte pályafutása során a Magyar Kupa-sorozatban.

Az utolsó félórára kockáztatott Vladimir Radenkovic, cserékkel igyekezett frissíteni csapatán, és átállt kétcsatáros felállásra. A cserék jót tettek a DVTK játékának, Szabó Levente szinte rögtön a beállása után szépíthetett volna, de kevéssel a bal alsó mellé fejelt, majd Klimovich fejelt kapura egy szabadrúgás után, amit Varga védett magabiztosan. A hajrában már nem változott az eredmény, így a Ferencváros jutott a legjobb négy közé.

Kapcsolodó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.