Vágólapra másolva!
Dárdai Pál nincs könnyű helyzetben. A másodosztályban szereplő Hertha BSC vezetőedzője szerdán kivonult a csapata sajtótájékoztatójáról, majd a hírek szerint válságértekezlet volt Berlinben, ahol a pletykák szerint már a lehetséges utódját keresik.

Felbosszantották a sajtótájékoztatón

Dárdai Pál szerdán a Kicker riporterének kérdése miatt kivonult a Paderborn elleni meccs felvezetéseként tartott sajtótájékoztatóról, ami után a Bild beszámolója szerint válságtanácskozás volt. Ezen a hírek szerint Thomas Herrich igazgató és Zecke Neuendorf vett részt. Itt arra kérték Dárdait, hogy kerülje a hasonló viselkedést, miközben a harmadik edzői periódusát a klubnál töltő Dárdai azt nehezményezte, hogy egyedül kell szembenéznie a kritikákkal.

Hertha BSC - 1. FC Nuremberg
Dárdai Pál nehéz napokon van túl Berlinben
Fotó: Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A 48 éves szakembernek, aki 1997 óta játékosként, majd edzőként segíti a berlini csapatot, nyáron lejár a szerződése, és egyre valószínűbb, hogy nem kap új ajánlatot, hacsak nem jut vele vissza a csapat az élvonalba. A Hertha hátránya jelenleg nyolc pont a harmadik, még osztályozót érő helyhez képest.

 

Már az utódjával tárgyalnak?

Németországi pletykák szerint a klub felvette a kapcsolatot a 41 éves Thomas Stamm-mal, aki az egyik jelölt a berliniek kispadjára. A svájci edző jelenleg a Freiburg második csapatánál dolgozik, de nyártól lehet, hogy őt nevezik majd ki Dárdai Pál helyére.

Stamm vezetésével a Freiburg II. a második helyen végzett a német harmadosztályban az előző szezonban. A csapat jelenleg az utolsó helyezett a harmadik ligában, de a svájcit tehetséges edzőnek tartják.