Vágólapra másolva!
Dárdai Pál felállt és a sajtótájékoztató közben elhagyta a termet. Szokatlan, bár nem egyedi jelenség az, ami a minap a Hertha BSC paderborni meccse előtt lezajlott. Berlinben most turbulens a légkör, a hamu alatt izzik a parázs. Miközben a csapat szurkolói kiállnak a magyar edző mellett, a tulajdonosok lépései már nem ennyire egyértelműek. Mi van a háttérben? Elmondjuk a Látható Légió 5. adásában.

A magyar edző - aki a Hertha ikonja - egyáltalán nincs könnyű helyzetben, mert csapata, amely a Bundeliga II. második legértékesebb keretével rendelkezik (az első a Hamburg) messze van a feljutástól. 

Dárdai Pál, Hertha BSC
Nincs könnyű helyzetben Dárdai Pál
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/05 April 2024, North Rhine-Westphalia, Paderborn: Soccer: Bundesliga 2, SC Paderborn 07 - Hertha BSC, Matchday 28, Home Deluxe Arena: Berlin coach Pal Dardai clutches his head. Photo: David Inderlied/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Igaz, a kiesés miatt sem kell aggódnia. Ez viszont kevés az amerikai befektetőknek, akik módszeresen kritizálják,rugdossák Dárdai Pált.

A műsorban elmondjuk azt is, hogy:

  • hibázott-e a magyar edző akkor, amikor három fiát is csatasorba állította a berlini csapatnál?
  • igaz-e, hogy az amerikai befektetők a német médián keresztül akarnak Dárdaira nyomást gyakorolni?
  • feltesszük a kérdést, hogy mi lesz a legkisebb Dárdai-fiú, Bence sorsa, akinek a magyar válogatottsága létfontosságú lenne
  • beszélünk arról, hogy tényleg eljött-e Dárdai Pál komolyabb szerepvállalásának ideje a magyar fociban?
  • tényleg a Pécs edzője lehet? Netán az Újpesté?

A Látható Légió 5. részében ezekre a kérdésekre is megkapja a választ. Hallgassa meg a műsort, érdemes.

A beszélgetés videós változatát a Magyar Nemzet oldalán tudja megtekinteni.