Vágólapra másolva!
Szomorú történetet osztott meg a Manchester United korábbi angol válogatott focistája, Wes Brown. A védelemben szinte minden poszton megfordult játékos 362 meccsen szerepelt Sir Alex Ferguson csapatában 1998 és 2011 között, két Bajnokok Ligája-sikerből is kivette a részét.

Wes Brown annak ellenére ment szinte teljesen tönkre, hogy volt időszak, amikor heti 50 ezer fontot keresett, ami mai árfolyamon 20 millió forintnál is több. Brown ennek megfelelően egy 4,5 millió fontos ingatlanban élt, de mára ebből nem maradt túl sok.

81162305
Wes Brown és Cristiano Ronaldo 2008-ban együtt nyertek Bajnokok Ligáját
Fotó: PAUL ELLIS / AFP

A 23-szoros angol válogatott játékosnak három gyereke van, elmondása szerint rossz befektetőkre bízta a pénzét.

„Amikor sok pénzt keresel, akkor megfelelő emberekkel kell körülvenned magad, nekem ez nem sikerült. Nem voltak sokan körülöttem, de szinte mindenre igent mondtam, nem akartam elmélyedni a dolgokban. Hosszú történet, nem akarok részletekbe belemenni, de olyan dolgokba fektettem és olyan helyekre adtam pénzt, ahova nem kellett volna, de fiatal voltam. Megtörtént, ezzel kell élnem, és remélem, hogy a mai fiatalok már nem követnek el ilyen hibákat” – mondta Brown, aki 2022-ben vált el a három gyereke anyjától, majd 2023-ban jelentett csődöt.

„Szép életünk volt, volt pénzünk, nem mondom, hogy ez nem fontos, de buborékban éltünk. Nem könnyű focistának lenni, egyik pillanatban a csúcson vagy, majd hibázol és szétszednek a szurkolók, ami után a darabokat nekünk kell összerakosgatnunk” – mondta Brown exfelesége.