Vágólapra másolva!
A Bundesliga 28. fordulójában a rekordbajnok Bayern München hiába vezetett két góllal is, végül 3-2-re kikapott a Heidenheim vendégeként.

Gulácsiék kiütötték Sallaiékat

A Bundesliga 28. fordulójában a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőjében felálló RB Leipzig a Freiburg otthonába látogatott, a hazai csapatban Sallai Roland és Szalai Attila is a cserepadon kapott helyet. A Lipcse gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a meccset: Haidara már a 2. percben vezetést szerzett, majd Openda további két góllal növelte az előnyt a szünetig. A Freiburg egy ízben szépíthetett volna, ám Holer a 41. percben büntetőt hibázott. 

A második félidőben is láthattak még gólokat a szurkolók, a Lipcse végül magabiztosan nyert 4-1-re,

könnyendén elhozva a három pontot a Freiburg otthonából.

SC Freiburg - RB Leipzig
Könnyedén nyert a Freiburg otthonában a Lipcse
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by Philipp von Ditfurth / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Megint megalázták a Bayern Münchent

A Bayern München jól kezdett a Heidenheim vendégeként, Harry Kane pedig újabb rekordot döntött, ugyanis az angol csatár az első Bundesliga-szezonjában eljutott 32 gólig - ilyen bemutatkozásra korábban még senki nem volt képes.

A második félidő eleje aztán óriási meglepetést hozott, mert az ellenfél gyorsan szerzett két gólt, így az 51. percben már 2-2 állt az eredményjelzőn. A 79. percben jött aztán az újabb fordulat, a Heidenheim Kleindienst találatával megfordította a meccset. 

A folytatásban újabb gól már nem esett, a bajor rekordbajnok kétgólos előnyről bukta el a meccset és 3-2-es vereséget szenvedett.

Schäfer András csapata, az Union Berlin az első félidő hajrájában emberhátrányba került az éllovas Bayer Leverkusennel szemben, amit Xabi Alonso együttese ki is használt. A bajnoki cím legnagyobb esélyese Florian Wirtz büntetőből szerzett góljával nyert 1-0-ra, így újabb hatalmas lépést tett története első Bundesliga-címe felé.

A Borussia Dortmund-Stuttgart rangadót Serhou Guirassy 64. percben szerzett góljával utóbbi csapat nyerte, amely sikerével pontszámban beérte a második Bayernt, míg a BVB-nek ezzel megszakadt a négymeccses győzelmi sorozata, és visszacsúszott az RB Leipzig mögé az ötödik helyre.

Borussia Dortmund v Stuttgart - Bundesliga
Utolérte a Suttgart a Bayernt a tabellán
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.