Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid a hétközi BL-siker után a La Liga 31. fordulójában hátrányból fordítva győzte le az európai fociidény legnagyobb meglepetését szolgáltató Gironát. A katalán csapatban nem lépett pályára a magyar korosztályos válogatott, Yaakobisvili Antal.

A német Bayer Leverkusen menetelése mellett egyértelműen a katalán kiscsapat, a Girona fantasztikus szereplése szolgáltatja az európai fociidény legszebb történetét. A csapat jó ideig vezette a spanyol bajnokságot, és még a 30. forduló után is a biztos Bajnokok Ligája-szereplést érő harmadik helyen állt, így fogadhatta a mögötte igyekvő Atlético Madridot.

Diego Simeone csapata a hétközi BL-fordulóban felemás játékkal győzte le a Borussia Dortmundot, és hazai pályán a meccs esélyesének számított. Már csak azért is, mert a friss kupagyőztes Athletic Bilbao is nyomja a gázt, hogy odaérjen a biztos BL-helyek egyikére (persze, nem kizárt, hogy a spanyol ligában még az ötödiknek is lesz erre módja).

A meccset a szinte mindig betaláló Girona kezdte jobban, amelyik Artem Dovbyk révén már a 4. percben megszerezte a vezetést.

A 34. percben egy óriási kezezés után megítélt 11-esből Antoine Griezmann egyenlített, majd a félidő ráadásának 6. percében Angel Corre a vezetést is megszerezte Diego Simeone csapatának. A második félidő elején pedig Griezmann újabb, ezúttal hatalmas gólja eldöntötte a meccset.

A 3-1-es sikerrel a Atlético megerősítette 4. helyét a tabellán.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.