Vágólapra másolva!
A Manchester United az FA-kupa elődöntőjében leadta a háromgólos előnyét, majd a hosszabbítás végén szerencséjére centimétereken múlott a Coventry továbbjutása, de végül büntetőpárbajban Erik ten Hag csapata került a fináléba. A találkozó után a United focistája, Antony botrányos módon ünnepelte a továbbjutást, amiért rengeteg kritikát kapott.

A Manchester United már 3-0-ra is vezetett a Wembley-ben a Coventry elleni FA-kupa-elődöntőben, ám a másodosztályú csapat hosszabbításra mentette a meccset. Ott aztán a Coventry állt közelebb a továbbjutáshoz, de a 116. percben a kapufa, a 121. percben pedig a videóbíró mentette meg a manchesterieket. A tizenegyesek során aztán a Coventry került előnybe Casemiro hibája után, de ezután két büntetőt is hibázott a csapat, így a United jutott be a Manchester City elleni, május 25-ei döntőbe.

Manchester United, FA-kupa, Coventry, Antony
Antony nem a játékával emelkedett ki a Manchester United és a Coventry FA-kupa-meccsén
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Antony ünneplése nagy felháborodást okozott

A manchesteriek csak a továbbjutás miatt lehettek boldogok, a meccs igazi hőse ugyanis a másodosztályú csapat lett, ám akadt olyan Manchester United-focista, aki ezt figyelmen kívül hagyva túlzásba vitte az ünneplést. Már Bruno Fernandes is odaszólt valamit a Coventry kapusának az értékesített tizenegyes után, majd a továbbjutást követően a meccs 66. percében csereként beálló Antony kínos módon ünnepelt. A 86 millió fontért Manchesterbe érkező, de a szezonban csupán 2 gólig és 2 gólpasszig jutó brazil játékos Rasmus Höjlund győztes büntetője után 

a kezét a füléhez tartva hergelte az ellenfél játékosait és szurkolóit. Összehasonlításképpen, senki nem csatlakozott hozzá, Harry Maguire pedig azonnal a Coventry játékosaihoz ment kezet nyújtani és vigasztalni.

A Magyar Nemzet megjegyezte, hogy Antony ezzel talán csak reagált arra, hogy a Coventry-játékos Haji Wright a maga értékesített büntetője után is hasonló kézmozdulatot tett a United-tábor felé, mint később a brazil focista.

A közösségi médiában rengeteg kritika érte Antonyt a megnyilvánulása miatt, egyesek szerint ezzel megmutatta, hogy "nem csupán játékosként, de emberként is borzalmas". Ám a reakciók közül kiemelkedett a manapság szakértőként dolgozó, korábbi ír válogatott focista, Clinton Morrison véleménye, aki szerint "Antonynak inkább magára kellene koncentrálnia, mert különben a következő szezonban ő is a másodosztályban futballozhat."

Kapcsolódó cikkek