Vágólapra másolva!
Mint ismert, Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool nagy meglepetésre hazai pályán 1-0-ra kikapott a Crystal Palace-tól az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában, ezzel lépéshátrányba került a bajnoki címért zajló versenyfutásban. A magyar válogatott csapatkapitányát a szünetben küldte be Jürgen Klopp vezetőedző, és bár lendített a csapata játékán, az angol lapok összességében nem voltak elájulva a teljesítményétől.

Szoboszlai Dominik átlagban 4-6-os osztályzatokat kapott az angol lapoktól a Crystal Palace elleni vereség után, ami összességében nem is annyira rossz, főleg, ha azt nézzük, hogy a milyen értékelések voltak a Liverpoolnál, na meg, hogy csereként állt be a magyar játékos. Ettől függetlenül Angliában egyetértenek abban, hogy ennél többre képes Szoboszlai.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik az angol lapok szerint már nem olyan jó, mint a szezon elején volt
Fotó: Adam Vaughan / MTI/EPA/Adam Vaughan

Szoboszlai Dominik nem közelíti meg a szezon eleji formáját

Az anfieldwatch.co.uk szerint Szoboszlai Dominik kitűnő kezdése az Anfielden és a Ryan Gravenberch körüli hatalmas hírverés ellenére 

Klopp hite a két játékosban a szezon egyik döntő pillanatában látszik alábbhagyni.

 Hozzátették, Szoboszlai a félidőben állt be, és de nagyrészt eredménytelen volt. Gravenberch pedig egyáltalán nem kapott lehetőséget. Ötös osztályzatot kapott. 

A thisisanfield.com nem volt ennyire kegyetlen, a lap szerint jó labdákat adott és lendületet hozott, de nem közelíti meg a szezon eleji szintjét. Csereként beállva is 6-os osztályzatot kapott, míg például Mohamed Szalah csak 4-eset, míg Endo 3-as értékelést. 

A liverpoolecho.co.uk szerint jobb volt  Szoboszlai, mint a hétközi Atalanta elleni Európa-liga-meccsen, nagyot küzdött. Ez ennél a lapnál hatos osztályzatot ért. 

Hatost kapott az espn.co.uk-tól is, amely úgy fogalmazott a magyar játékossal kapcsolatban, hogy tempót hozott a középpályára, de ritkán adodó lehetőségeit nem tudta kihasználni. Volt néhány olyan passza, amellyel zavarba hozta a védelmet. 

A 90min.com 10-ből ötösre osztályozta Szobolszlait, szöveges értékelés nélkül. A whatsnew2day.com szerint - amely ugyancsak ötöst adott a magyarnak -  

az első meccseken mutatott látványos játéka egyelőre nagyon távolinak tűnik. 

A liverpool.com szerint kapu fölé lőtt egy lehetőséget, és nem úgy nézett ki, mintha önmaga lenne, de ez az utóbbi időben már megszokottá kezd válni. Nem volt könnyű belemenni a meccs, de 

sokkal többre képes, mint amit jelenleg mutat.

 Azért a laptól is megkapta az ötös osztályzatot.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.