Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a Budapest Honvéd 1-0-ra kikapott a Szeged csapatától a Bozsik Arénában, ezzel a korábbi 14-szeres bajnokcsapat már a 10. vereségét szenvedte el a szezonban és csak a 12. helyen áll az NB II-ben. A találkozó után Csertői Aurél, a Honvéd edzője értékelt az M4 Sport kamerája előtt. Beszélt a lehetséges tulajdonosváltásról és a fiatal játékosai teljesítményéről, akiktől nem elvárható, hogy arra a szintre emeljék a Honvédot, ahol a helye lenne.

„Az ellenfél egy helyzetből egy gólt rúgott, mi meg nem. Nagyon fegyelmezetten védekeztek, ezt nehéz volt feltörni. Kellett volna a kvalitás. 

Volt egy extra támadásunk, a végén három méterről be kellett volna fejelni az üres kapuba, ez nem sikerült. Az ellenfél pont ennyivel volt jobb, hogy volt egy játékosa, aki a szabadrúgást berúgta

 – mondta az M4 Sport kamerája előtt Csertői Aurél, aki azt is megjegyezte, hogy a játékvezető nem olyan szinten dirigálta a meccset, ahogy azt a kispestiek szerették volna. 

„Nagyon sokat hibázott a kárunkra, de nem ezért vesztettünk. Három méterről illik berúgni, ahogy korábban mondtam" – folytatta a Honvéd edzője, aki nem kívánta részletezni, hogy az öltözőben mit mondott a játékosainak. 

Csertői Aurél csapatának harcolnia kell a bennmaradásért
Fotó: honvedfc.hu

"Nem szeretném elmondani, hogy mit mondtam, de 

megközelítőleg háromszor oxiztunk, és mindháromszor az ellenfélé lett a labda. Ez profi futball, de amit láttam egy gyerekes játék. Ennek férfias játéknak kellene lennie, de még nem tartunk ott

 – mondta Csertői, akit arról is kérdeztek, hogy az esetleg tulajdonosváltás milyen hatással lehet a játékosokra. 

„Biztos foglalkoznak vele, nem tudjuk megítélni. 

Ezek a játékosok abszolút nem tehetnek a jelenlegi helyzetről, erről a meccsről és szezonról tehetnek. Azt várják ezektől a húszéves gyerekektől, hogy arra a szintre emeljék a Honvédot, ahol kellene tartania, de ezek a srácok semmit nem tehetnek erről. 

Lehet, hogy majd eljön az az idő, de az nem most van" – tette hozzá Csertői Aurél, akinek a csapatát öt pont választja el a kiesőzónától.

A szebb napokat is látott fővárosi együttes az újabb vereséggel egyre közelebb került a kieséshez az NB II-ben is, ezt pedig már nagyon nehezen viselik a szurkolók. A Budapest Honvéd a közösségi oldalára tett ki egy fotót, amely szerint a Honvéd vasárnap Zuigéber 21. percben szerzett találatával szenvedett vereséget hazai pályán a Szeged ellen. Azóta csak úgy záporoznak a kommentek a posztok alá, a drukkerek már nem nagyon tudják megemészteni a csapat teljesítményét.