Vágólapra másolva!
A brazil válogatott Real Madridban játszó sztárja, Vinícius Jr. sírva válaszolt a spanyol újságíróknak, amikor azok az őt ért rasszista támadásokról kérdezték a két válogatott keddi egymás elleni meccsét megelőző sajtótájékoztatón.

Kedden a brazil válogatott Madridban lép pályára a spanyol nemzeti együttes ellen felkészülési mérkőzésen. A brazil csapatban természetesen ott lesz a Real Madrid játékosa, Vinícius Jr. is, aki a hétfő esti sajtótájékoztatón nem tudta visszatartani a könnyeit, amikor az újságírók arról kérdeztik, hogy viseli, hogy éli meg az őt érő sorozatos rasszista támadásokat.

A brazil sztár 2018 óta játszik Spanyolországban és időről időre érik inzultusok, hol bekiabálnak neki, hol banánnal dobálják, de előfordult már, hogy a nevével ellátott bábut akasztottak fel.

"Én csak focizni szeretnék, de nehéz túllépni ezeken a dolgokon. Egyre kevébé élvezem a játékot, de soha nem fordult meg a fejemben, hogy elhagyjam Spanyolországot. Ha így tennék, akkor a rasszisták győznének" - mondta a könnyeivel küzdő brazil támadó.

"Maradni fogok már csak azért is, hogy a rasszisták had lássák csak minél többet az arcomat. Büszke vagyok rá, hogy a Real Madrid játékosa vagyok. Rengeteg trófeát nyerünk a csapattal, és tudom, hogy ez sokaknak nem tetszik. De maradok, és továbbra is a világ legjobb csapatában fogom rúgni a gólokat, és nyerjük az újabb trófeákat. Úgyhogy még sokáig kell nézniük a képemet" - mondta.