Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 23. fordulójának szombati játéknapján a Debreceni VSC hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Mezőkövesd Zsóry ellen. A meccs egyetlen gólját Bőle Lukács szerezte.

Nem esett gól az első félidőben 

A Ferencváros elleni drámai MK-kiesést követően Szrdjan Blagojevics több helyen is változtatott a DVSC kezdőcsapatán, többek között Dzsudzsák Balázs és Bárány Donát is csak a kispadon kezdett. Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, komoly helyzet nélkül.

DVSC, Debreceni VSC, Mezőkövesd Zsóry,
Nagy csatát hozott a DVSC-Mezőkövesd meccs
Fotó: Mezőkövesd Zsóry/Facebook

A 27. percig kellett várnia az első komolyabb lehetőségre, amikor Vajda szépen tört be a tizenhatoson belülre, majd a megpattanó lövése az oldalhálóban kötött ki. A folytatásban is a DVSC volt az aktívabb, a Mezőkövesdnek csak a védekezésre jutott az erejéből. 

Azt viszont kiválóan csinálták a vendégek, a Loki inkább távoli átlovősekkel próbált veszélyt kialakítani, nem sok sikerrel. 

A 42. percben a semmiből szerezhetett volna vezetést a Mezőkövesd, de Drazsics közvetlen közelről kapu fölé fejelet nagy helyzetben. 

Az első félidőben nem esett gól, így 0-0-s döntetlennel mentek a csapatok a szünetre. 

A csereként beálló Bőle Lukács gólja döntött

A második félidő elején nagyon nyomott a Debrecen, de az 57. percben Vajda újabb nagy lehetőséget rontott el, illetve Piscitelli is magabiztosan védett továbbra is.  

A 64. percben pedig jött az igazi hidegzihany a hazai szurkolók számára: a csereként beálló Bőle Lukács 18 méterről lőtt hatalmas gólt a jobb sarokba (0-1).

A gól követően - ekkor már Dzsudzsák és Bárány is pályán volt - is maradt támadásban a Mezőkövesd, Drazsics rontott el egy jó helyzetet, a hazai szurkolók pedig már az elégedetlenségüket fejezték ki a lelátón. A folytatásban azonban a Mezőkövesd szorult be, a Loki mindent megtett az egyenlítésért. 

A DVSC hiába dolgozta ki sorra a helyzeteit, a befelyezéssel rendre gondjai voltak.

 Pedig Dzsudzsák kiválóan osztogatott, de a társak befejezései nem sikerültek, míg a Mezőkövesd hősiesen védekezett. A 89. percben Szilágyi zárhatta volna le végleg a meccset, de közelről kapu fölé fejelt, majd Megyeri mentett nagyot az egyedül kilépő Drazsics elől. 

Újabb gól már nem esett - Hedlund rontott még el egy nagy ziccert -, így a forduló előtt utolsó Mezőkövesd a sikerével megelőzte egyelőre a Kisvárdát, míg a DVSC az MK-kiesés után újabb pofont kapott és maradt az 5. helyen. 

A vendégek ezt megelőzően legutóbb november 25-én, kilenc körrel ezelőtt gyűjtötték be a három pontot a bajnokságban, így ez az első sikere az alig több mint két hete kinevezett vezetőedzőnek, Milan Milanovicsnak.

OTP Bank Liga, 23. forduló
Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3364 néző, v.: Csonka
Gólszerző: Bőle (62.)
Sárga lap: Lukic (12.)

Debreceni VSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Romancsuk, Ferenczi - Vajda B. (Tuboly, 74.), Loncar (Domingues, 58.), Ojediran (Manrique, 65.), Bódi (Dzsudzsák, 65.) - Szuhodovszki, Batai (Bárány, 65.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kojnok, Lukic, Pillár, Vajda S. (Szivacski, 71.) - Cseke, (Karnyicki 79.), Brtan, Szolgai (Szilágyi, 60.), Cseri (Bőle, 60.), Molnár G. (Hedlund, 71.) - Drazic

NB I
Az NB I jelenlegi állása
Fotó: eredmenyek.com