Vágólapra másolva!
A labdarúgó Konferencia-liga csütörtöki játéknapján megrendezett Aston Villa–Ajax mérkőzés előtt a csapatok szurkolói közül többen is egymásnak estek az amszterdami vasútállomáson.

A holland Ajax feszült hangulatú mérkőzésen 0-0-s döntetlent játszott az angol Aston Villa csapatával a Konferencia-liga nyolcaddöntőjének első felvonásán. A hajrában mindkét oldalon kiállított a játékvezető egy-egy játékost, de a feszültség már a mérkőzés előtt is érződött, ugyanis a két csapat szurkolói összeverekedtek. 

A Daily Mail beszámolója szerint az Amszterdamba utazó birminghami szurkolókra támadtak az Ajax ultrái egy vasútállomás. Az esetről megdöbbentő felvételek jelentek meg a közösségi médiában, amelyen 4-5 holland kapucnis ultra egy másik angol drukkert ütött, aki a sorozatos fejre mért brutális ütésektől azonnal a földre rogyott, majd ezt követően még meg is rugdosták a támadók. 

Nem ez az első alkalom, hogy az Ajax szurkolói botrányt okoztak csapatuk nemzetközi meccse előtt, ugyanis 2019 júniusában négy holland drukker került börtönbe, miután rendőrökre támadt a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-elődöntő előtt. Tavaly szeptemberben a rohamrendőröknek kellett közbeavatkozniuk, amikor a Marseille szurkolóival csaptak össze az Európa-liga csoportmérkőzés előtt, októberben pedig a Brighton elleni El-meccs előtt okoztak hasonló botrányt.