Vágólapra másolva!
A Bundesliga 27. fordulójában rendezett Bayern München-Borussia Dortmund-rangadó idején a rendőrség fokozott biztonsági intézkedést rendelt el az Allianz Arénában, mert terrorfenyegetettség gyanúja merült fel Münchenben.

Terrorveszély a Bayern-Dortmund-csúcsrangadón?

A müncheni rendőrség a megszokottnál több rendőrt vezényelt a Bayern-Dormund-rangadó idején a meccs helyszínére. 

Azt követően született döntés a fokozott biztonsági jelenlét mellett, hogy a rendőrség pénteken a közösségi médiában arról kapott tájékoztatást, miszerint a stadionon kívül szurkoló drukkerek veszélybe kerülhetnek.

Az interneten közzétett képet állítólag az afganisztáni ISIS-K terrorcsoport készítette, amely a Moszkva melletti zenecsarnoknál elkövetett, múlt hétvégi halálos merényletért is felelős.

A müncheni rendőrkapitányság szóvivője a DPA német hírügynökségnek elmondta, hogy péntek este a regionális bűnüldözési osztállyal a fotó kielemzése során arra a következtetésre jutottak, hogy nincs konkrét veszélyre utaló bizonyíték. A Bayern-Dortmund-rangadókon általában 300-500 rendőrt vezényelnek a stadionhoz, ezúttal azonban fokozott rendőri erőt biztosítanak a helyszínen.

A moszkvai terrortámadás miatt a megszokottnál szigorúbb biztonsági előírásokat vezetnek majd be az idei nyári sporteseményeken, köztük a németországi labdarúgó-Eb-n és a párizsi olimpián.