Vágólapra másolva!
Csütörtökön rendezik a Liverpool és a Sparta Praha Európa-liga-nyolcaddöntős párharcának visszavágóját. Jürgen Klopp együttese az első mérkőzésen többek között Szoboszlai Dominik góljának is köszönhetően 5-1-re kiütötte ellenfelét. A magyar válogatott csapatkapitányának játéka egyáltalán nem biztos az El-visszavágón, ennek ellenére a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Szoboszlai Dominiket faggatták az újságírók.

A Liverpool magabiztosan várhatja az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóját, ugyanis a cseh Sparta ellen gyakorlatilag már a prágai meccsen eldöntötte a továbbjutást. A múlt heti találkozón Szoboszlai Dominik is góllal vette ki a részét a sikerből, ám éppen a Liverpool kényelmes előnye miatt előfordulhat, hogy a magyar játékos nem fog pályára lépni. Ennek az lehet az oka, hogy a Liverpoolra - amely múlt hétvégén az év meccsén 1-1-es döntetlent játszott a Manchester Cityvel - a hétvégén is rangadó vár, ugyanis a Manchester Uniteddel találkozik az FA-kupában. Vagyis elképzelhető, hogy az hétközi kupameccsen a szezon végén távozó Jürgen Klopp pihentetni fogja a legjobbjait – számolt be róla a Magyar Nemzet. Márpedig a sérüléséből a közelmúltban felépülő Szoboszlai a Manchester City ellen is a Liverpool egyik legveszélyesebb játékos volt, amíg le nem cserélték a 61. percben. Ugyanakkor abból a szempontból mégis van esélye annak, hogy Szoboszlai pályára lép, hogy a sérülése után játékba kell lendülnie. 

Visszatértem, nincs fájdalmam, remélem, így is marad"

 - kezdte a sajtótájékoztatón a magyar futballista. A visszatérés azonban sosem könnyű, játékosként néha nehéz megérteni, hogy miért csak tizenöt vagy éppen harminc perc jut, amikor egyébként több időre is késznek érzem magamat" - mondta Szoboszlai.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai a Manchester City ellen is veszélyesen játszott
Fotó: AFP 

Szoboszlai mindent megnyerne a Liverpoollal

Sérülése miatt a Liverpool magyar játékosa a Chelsea ellen nem léphetett pályára a Ligakupa-döntőben, ettől függetlenül ő is részese volt a Vörösök győzelmének. A Liverpool ugyanakkor még versenyben van az angol bajnoki címért, valamint az FA-kupáért és az Európa-liga-trófeáért is. Szoboszlai elárulta, hogy mindegyik lehetséges trófeát szeretné elhódítani csapatával.

"Egyet már megszereztünk, három még hátravan, én személy szerint mind a négy trófeát meg akarom nyerni. Meccsről meccsre kell haladnunk, nem nézhetünk előre egészen a szezon végére. Jól állunk a bajnokságban, szerintem képesek vagyunk megnyerni, de vélhetően ugyanezt gondolják a Manchester City és az Arsenal játékosai is. Ami biztos: meg kell érte dolgozni, a cím nem fog az ölünkbe hullani" - jelentette ki a magyar futballista.

Szoboszlai még jobb lesz 

"Bizonyítottuk, hogy csapatként bármit elérhetünk, mindezt úgy, hogy a középpálya a nyáron szinte teljesen kicserélődött. 

Amikor ideszerződtem, volt egy elképzelésem arról, milyen lesz majd a Liverpoolban a futballozni, de a valóság felülmúlta a várakozásaimat. Gulácsi Péterrel beszéltem előtte, elmondta, mi a különbség Ausztriához vagy Németországhoz képest, ez is sokat segített. Remélem, még hosszú évekig itt leszek.”

Szoboszlai Dominik, Mohamed Szalah, Liverpool
Szoboszlai Dominik négy trófeával zárná a szezont
Fotó: Anadolu via AFP

Szoboszlait arról is megkérdezték, hogy tapasztalt játékosként, válogatottbeli csapatkapitányként mennyit tud segíteni a Liverpool fiataljainak, akik fontos szerepet kaptak a csapatban, különösen az elmúlt hetekben, amikor rengeteg sérülés sújtotta a csapatot. 

"Remélem, én még nem vagyok öreg" – viccelődött a huszonhárom éves magyar játékos. Valóban van már tapasztalatom, amennyire tudok, segítek a fiataloknak, de ha megkérdezzük őket, valószínűleg nem én vagyok az első, akihez tanácsért mennek, vannak idősebb, tapasztaltabb játékosok is a csapatban, mint Virgil van Dijk vagy Mohamed Szalah.

Szoboszlai még arról is beszélt, hogy senki sem képes egy teljes idény során minden meccsen a maximumot nyújtani, ugyanakkor leszögezte: 

Aki azt gondolja, hogy az idény eleji volt a legjobb formám, az téved. Keményen dolgozom, és még annál is jobb lehetek.

A teljes sajtótájékoztatót itt nézheti meg: