Vágólapra másolva!
A párizsi olimpiára készülő magyar sportolövő, Pekler Zalán a Liverpool és így Szoboszlai Dominik nagy szurkolója.

Pekler Zalán is rajong Szoboszlai Dominikért

A párizsi olimpia egyik „titkos” magyar aranyesélyesének számító Pekler Zalán a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogy a labdarúgás már gyerekkorában rabul ejtette, a családjában ugyanis mást is megfertőzött ez a sportág, a bátyja és az édesapja is focizott, így a kertben állandóan a labdát rúgták.

Pekler Zalán, sportlövészet
Pekler Zalán is nagy rajongója Szobiszlai Dominiknek 
Fotó: Facebook/Zalán Pekler

Egy tévében meglátott Liverpool-mérkőzés hangulata, a szurkolók lelkesedése ragadta magával, és azóta is hűséges a Vörösökhöz. A Liverpool iránti rajongása pedig még erősebbé vált, amikor Szoboszlai Dominik tavaly nyáron a csapathoz igazolt. 

Mint megjegyezte, a saját olimpiai kvótaszerzése után számára ez volt a nyár második legfontosabb sporthíre.

Pekler bízik benne, hogy a Premier League tabelláján élen álló Liverpool megnyeri a bajnokságot, s reméli, hogy a fiatal játékosok továbbra is megkapják a lehetőséget a bizonyításra Jürgen Klopp vezetőedzőtől.

 Így csütörtökön a Sparta Praha elleni Európa-liga-meccsen is, amelyet idegenben is illene megnyerniük. Szoboszlai Dominik játékára a hétvégi, Manchester City elleni bajnoki rangadón mindenképpen számít; az nem is kérdés, hogy ez lesz a sokkal fontosabb és nehezebb meccs.

Jürgen Kloppnak nagy szüksége van Szoboszlaira a bajnoki hajrában
Fotó: AFP

Pekler Zalán elárulta, hogy az olimpiai kvótával ugyancsak rendelkező Péni Istvánt is rávette már meccsnézésre, a Liverpool 4-1-es győzelmét a Chelsea ellen szurkolták ki, amelyen Szoboszlai Dominik is eredményes volt, és tavaly Dohában – ahol a világkupadöntőben szerepelt – is szurkolt kedvenceinek egy arab televíziós csatorna közvetítését nézve.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.