Vágólapra másolva!
Vasárnap délután a Premier League 28. fordulójában rendezik a szezon eddig legfontosabb mérkőzését, melyen a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató, listavezető Liverpool a bajnoki címvédő Manchester Cityt fogadja az Anfielden. A találkozó előtt a Liverpool csapatkapitánya, Virgil van Dijk adott interjút a Magyar Nemzetnek, amelyben a rangadó mellett a City legnagyobb sztárjáról, Erling Haalandról is beszélt.

A két csapat játékosai már napokkal a rangadó előtt elkezdték a hangolódást, ugyanis Trent Alexander-Arnold és Erling Haaland üzengetett egymásnak a médiában kemény szavakkal. A Liverpool magabiztosan várhatja az összecsapást, hiszen a rengeteg sérültje ellenére is jó formában van. A szezon végén távozó Jürgen Klopp csapata Szoboszlai Dominik góljának is köszönhetően 5-1-re legyőzte a Sparta Praha együttesét csütörtökön az Európa-ligában, majd a meccs után a Vörösök partizáncsapata, Virgil van Dijk adott interjút a Magyar Nemzetnek. A holland védő többek között a City elleni rangadó fontosságáról és Erling Haalandról is beszélt, ugyanakkor nem vette fel a kesztyűt, inkább elismeréssel beszélt a norvég csatárról, akit a világ egyik legjobb játékosának tart.

Erling Haaland, Virgil van Dijk
Van Dijk nem előre hozott bajnoki döntőként tekint a Manchester City elleni rangadóra
Fotó: AFP 

"Remek dolog a világ egyik legjobb csatárával megmérkőzni. Megmutatta, hogy a zsigereiben van a góllövés, a statisztikái magukért beszélnek. Úgyhogy rendkívül nehéz délutánunk lesz – magyarázta a holland védő. Majd arra a kérdésre, hogy Haaland megkeseríti-e az életét, bevallotta: – Természetesen, ugyanúgy, ahogy én az övét. Ezek mindig kemény ütközetek, és azt hiszem, hogy mindketten nagyon várjuk már” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a holland válogatott védő.

A listavezető Liverpoolt és a Manchester Cityt egy pont választja el egymástól a tabellán, így a vasárnapi mérkőzés eredménye kulcsfontosságú lehet a címért folyó versenyfutásban. A 32 éves holland védő ugyanakkor nem érzi úgy, hogy döntő jelentőségű lenne.