Vágólapra másolva!
Kis híján tragédiába torkollott az egyiptomi labdarúgó-bajnokságban megrendezett Al-Ittihad Alexandria-Modern Future FC mérkőzés, miután a 88. percben a pályán kapott szívrohamot a Liverpool sztárjának, Mohamed Szalah-nak a korábbi válogatottbeli csapattársa, Ahmed Refaat.

A Modern Future FC hétszeres egyiptomi válogatott játékosa a hétfői bajnokin a 61. percben állt be csereként, majd két perccel a mérkőzés vége előtt váratlanul összeesett. A két csapat orvosi stábja, illetve a helyszínen levő mentősök azonnal a pályára rohantak, ezt követően egy közeli kórházba szállították, a mérkőzést pedig természetesen félbeszakította a játékvezető. A 30 éves futballistát azóta az intenzív osztályon ápolják.

A klub közleménye szerint Refaat szíve több mint egy órára leállt, az újraélesztés során pedig nem reagált a defibrillátor áramütéseire. Azóta rövid időre magához tért, de az állapota továbbra is kritikus, ami megakadályozza, hogy átszállítsák Alexandriából egy kairói kórházba. Egyelőre nem tudni, mi okozta a játékos szívrohamát.

Ahmed Refaat
Az egyiptomi válogatott Ahmed Refaat életéért küzdenek az orvosok
Fotó: AFP

Refaat 2021 októbere óta erősíti az egyiptomi élvonal 11. helyén álló Modern Future FC csapatát. Korábban egyiptomi kupát és szuperkupát nyert a Zamalek színeiben, valamint az egyiptomi válogatottban együtt játszott Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársával, Mohamed Szalah-val.