Vágólapra másolva!
San Marino labdarúgó-válogatottja hiába vezetett Saint Kitts és Nevis együttese ellen, végül 3-1-re kikapott a hazai környezetben megrendezett felkészülési mérkőzésen.

A FIFA-világranglista utolsó, 210. helyén álló San Marino hazai pályán, Serravalle városában fogadta a világranglista-147. Saint Kitts és Nevis válogatottját. Egyes fogadóirodák egyenesen esélyesebbnek tartották San Marinót, amely a 21. percben Filippo Berardi tizenegyesével meg is szerezte a vezetést – Berardi a harmadik gólját szerezte nemzeti színekben, amivel fellépett az örökranglista második helyére, a nyolcgólos Andy Selva mögé. A karibi együttes azonban még a szünetre megfordította az állást, majd a 49. percben be is állította az 1-3-as végeredményt.

San Marino, foci, válogatott, Filippo Berardi
Filippo Berardi Kazahsztán és Finnország után Saint Kitts és Nevis kapuját is bevette
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Loris Roselli/NurPhoto

Noha San Marino a története 202. meccsén elszenvedte a 193. vereségét is, és továbbra is várni kell 2004 után a második sikerre, 

először fordult elő a miniállam válogatottjával, hogy egymás utáni négy mérkőzésen is gólt szerzett. 

A tavalyi Európa-bajnoki selejtezők utolsó három fordulójában ugyanis a San Marinó-i csapat Dánia, Kazahsztán és Finnország ellen is betalált – igaz, mindhárom meccset elvesztette.

A két együttes – San Marino, és Saint Kitts és Nevis – vasárnap este ismét megmérkőzik egymás ellen, szintén Serravalléban.

Kapcsolódó cikkek