Vágólapra másolva!
Ole Gunnar Solskjaer, aki 2018 és 2021 között volt a Manchester United menedzsere, egy podcast-műsorban volt vendég, ahol Roy Keane és Gary Neville társaságában mesélt arról, mik történtek a vezetése alatt szeretett csapatukban.

Ole Gunnar Solskjaer elismerte, hogy Cristiano Ronaldo érkezése megölte a csapata játékát, de beszélt arról is, hogy voltak játékosok, akik nem akartak csapatkapitányok lenni.

„Senki nem mondta, hogy nem akar csapatkapitány lenni, de olyan előfordult, hogy valaki nem akart csapatkapitány lenni egy konkrét meccsen. Ilyenkor ezt más közölte velem, ami miatt nagyon csalódott voltam, de ez már egy másik generáció” – mondta Solskjaer, aki szerint volt ilyesmire példa a meccs utáni interjúkkal kapcsolatban is, sokan nem akadtak a riporterek elé állni a meccsek után vagy előtt, de ez alól kivétel volt például a csapatkapitány, Harry Maguire vagy Bruno Fernandes.

„Bruno és Harry mindig bevethető volt, ahogy Victor Lindelöf, David De Gea és Luke Shaw is” – mondta a norvég menedzser, aki szerint a szakértők kritikái és a kommentek is hatással vannak a csapatokra és a játékosokra is, mert ha nem olvassák, akkor is eljut valahogy ez hozzájuk.

A manchesteri munkája óta állás nélküli szakember elmondta azt is, hogy még a Molde edzőjeként felajánlotta korábbi klubjának a fiatal Erling Haalandot, de a United nem akart 20 millió eurót adni érte, a többi pedig, ahogy mondani szokás, ma már történelem. 

Solskjaer külön említést tett Cristiano Ronaldo leigazolásáról, ami végül rosszul sült el.

Cristiano Ronaldo leigazolását ma már megbánta Ole Gunnar Solskjaer
Fotó Marco BERTORELLO / AFP

„Nem vált be nekem, Cristianónak sem, de akkor az volt a helyes döntés. Amikor nálunk volt a labda, nem volt gond, de labda nélkül változtatnunk kellett, más szerepet kaptak bizonyos játékosok. Az egyik legmagasabban letámadó csapat voltunk Ronaldo érkezése előtt" - mondta Solskjaer, aki szerint Ronaldo úgy érkezett, hogy nem akar minden meccsen játszani, de később nem vette jó néven, ha kimaradt a csapatból. 

A menedzser szerint jó volt a szakmai stáb kapcsolata a játékosokkal, de túl nagy volt a keret, így mindig akadt egy két játékos, aki nem volt boldog, ők pedig elkezdtek szivárogtatni az öltözőből.