Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Real Madrid elnökének, Florentino Péreznek a figyelmét is felkeltette a Manchester United 19 éves csodatinije, Alejandro Garnacho.

Garnachót 2020-ban igazolta le a Manchester United az Atlético Madridtól, 2022 áprilisában mindössze 17 évesen debütált a felnőtt csapatban, de igazán a 2022/2023-as szezonban robbant be, amikor 34 meccsen öt gólt és öt gólpasszt jegyzett. Eric Ten Hag irányítása alatt pillanatok alatt a csapat egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát, amit jól mutat, hogy a most zajló idényben 38 meccsen hétszer volt eredményes és kiosztott mellett négy gólpasszt is. Nem csoda, hogy a 19 éves szélső fejlődését több sztárcsapat is figyelemmel kíséri, köztük a Real Madrid.

Alejandro Garnacho, Szoboszlai Dominik, Liverpool, Manchester United
Alejandro Garnacho és Szoboszlai Dominik küzd a labdáért a Manchester United-Liverpool FA-kupa negyeddöntőben
Fotó: AFP

Manchesteri csodatinit igazolna a Real Madrid

Garnacho többnyire a jobb szélen szerepelt a Unitedben, bár ő elsősorban balszélső. A Real Madrid érdeklődése pont azért érdekes, mert ugyanazon a poszton játszik Vinícius Junior is, vagyis az argentin válogatott támadónak aligha lenne esélye a brazil mellett kezdőbe kerülni. Ennek ellenére Garnacho állítólag a Real Madrid elnökének, Florentino Péreznek a kívánságlistáján szerepel. A spanyol sztárcsapat átigazolási híreivel és pletykáival foglalkozó Real Madrid Exclusivo arról számolt be, hogy a királyi gárda élénken érdeklődik a Manchester United fiatal argentin szélsője, Alejandro Garnacho iránt. A lap szerint Florentino Pérez, annyira komolyan gondolja a 19 éves támadó megszerzését, hogy a jövő hónapban személyesen szeretné felkeresni és beszélgetni vele, amikor a Real Madrid április 17-én Manchesterbe látogat a címvédő City elleni BL-negyeddöntő miatt.

A Transfermarkt 40 millió euróra taksálja a fiatal szélsőt, aki tavaly hosszabbított a Manchester Uniteddel, így 2028-ig érvényes szerződése van az angolokkal, vagyis a Real Madridnak mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, ha meg akarja szerezni a nyáron.

Egyelőre nehezen elképzelhető, hogy a Unitednél eladnák az egyik legnagyobb tehetségüket, bár a múltban láttunk már hasonlóra példát, amikor az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo 2009-ben éppen a Manchester Unitedből igazolt a Real Madridba, ahol aztán a klub történetének legeredményesebb játékosává vált.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.