Vágólapra másolva!
Nagy lehetőséget kapott a világbajnok Ronaldinho fia, Joao Mendes, akit a válogatott szünetben az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi felhívott az első csapat edzésére.

Kimeríthetetlen a Barcelona aranybányája: Ronadinho fia is megmutatta magát

A spanyol Marca beszámolója szerint az FC Barcelona híres labdarúgó-akadémiájának, a La Masiának több növendéke is lehetőséget kapott pénteken, hogy az első csapat edzésén vegyen részt Xavi irányításával. Az egyikük a 19 éves támadó, Joao Mendes volt, aki a klub legendás játékosának, Ronaldinhónak a fia.

A ballábas csatár a felnőtt csapat edzésén is megcsillogtatta cselezési tudását, bár kétségtelen, hogy nem hasonlítható össze azzal, amit az aranylabdás apja csinált a pályán. Azonban Mendes nem akar mindenáron világhírű apja nyomdokaiba lépni, elsődleges célja, hogy továbbra is fejlődjön a Barcelonánál és megvesse a lábát az európai topfutballban. A csütörtöki edzésről a spanyol klub egy rövid videót osztott meg a közösségi oldalán, amelyből úgy tűnik, hogy a Barcelona utánpótlásbázisa kimeríthetetlen az új tehetségekben.

A fiatal brazil focista tavaly igazolt a Barcelonához a Cruzeirótól, jelenleg pedig a katalánok U19-es csapatában játszik. A szerződése ugyan június végéig szól, de minden bizonnyal a gránátvörös-kékek szeretnék hosszútávra megtartani a tehetséges játékost, aki könnyen lehet, hogy hamarosan tétmérkőzésen is bemutatkozhat az első csapatban.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.