Vágólapra másolva!
Kuznyecov Szergej, az NB II-ben szereplő Győri ETO labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint minden győri szurkoló álma, hogy a klub a szezon végén visszatérjen az élvonalba.

Kuznyecov nem érti, miért rúgta ki a Diósgyőr

A Diósgyőr csapatától nem sokkal a tavaszi szezon kezdete előtt rúgták ki Kuznyecov Szergej vezetőedzőt, az indoklás szerint a tréner szembefordult a DVTK által képviselt értékekkel, ami tulajdonképpen azt jelentette, hogy nem alkalmazta a 21 éven aluli labdarúgók kötelező pályára lépésére vonatkozó kvótát. A 41 éves tréner aztán nem sokkal később újra munkába állt, februárban átvette az NB II-es Győr irányítását, de nagyon váratlanul érte, hogy az élvonalbeli Diósgyőr menesztette a tavaszi rajt előtt.

Volt egy szurkolói ankét, amelyen őszintén válaszoltam a kérdésekre. Ezután másnap behívtak, és azonnali hatállyal felmondást adtak a kezembe. Ennyi a történet.

Szeretném én is megtudni az okát." - fogalmazott a szakember, aki szerint nem igaz, hogy azért kellett távoznia, mert sokszor figyelmen kívül hagyta a fiatalajánlást.

DVTK-Ferencváros, mérkőzés, foci, labdarúgó-mérkőzés, 2023.10.22.
Kuznyecov Szergejt január végén rúgta ki a DVTK
Fotó: Csudai Sándor - Origo 

Kuznyecov az NB I-be juttatná a Győrt

"Én annak vagyok a híve, hogy nem dobjuk a mély vízbe a fiatalokat, amikor még nem állnak készen, mert ezzel nagy gondot lehet okozni. Szépen, óvatosan kell beépíteni a játékost, és ha készen áll, akkor lehet több lehetőséget adni neki." - nyilatkozta a Győr edzője, kiemelve, hogy minden szurkoló arról álmodik, hogy feljusson az élvonalba az együttes.

"Soha nem kerestem a könnyű feladatokat. Reméljük, hogy meg tudjuk ezt oldani, mert tényleg mindenki nagyon szeretné Győrben, hogy a csapat feljusson és újra az élvonalban szerepeljen" -

idézte az MTI Kuznyecov szavait.

A tabella második helyén álló győriek hátránya hét pont az éllovas Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny, a harmadik Vasas 25 forduló után szintén 48 ponttal áll, továbbá a Szeged és a Kozármisleny is esélyes lehet még a feljutásra.

Kilenc forduló van még hátra a bajnokságból, de ennyire messzire nem nézünk,

egyelőre a következő mérkőzésre, a Siófok elleni hazai találkozóra készülünk. Én mindig annak vagyok a híve, hogy mérkőzésről mérkőzésre haladjunk" - hangsúlyozta a Győr edzője.

Kapcsolódó cikkek