Vágólapra másolva!
A Haladás futballcsapata erőteljesen a csőd felé halad, miután a pénzügyi helyzete újra kritikussá vált. Az NB II-ben szereplő szombathelyi klub közleményben jelezte, hogy a játékosok és az alkalmazottak ismét nem kaptak fizetést.

Csődbe mehet a Haladás

Ismét kritikussá vált a Szombathelyi Haladás pénzügyi helyzete – áll a klub szerdai közleményében. A klubnál tulajdonosi egyeztetést tartottak, ahol kiderült, hogy nem érkezett meg klub számlájára a decemberben átutalt 800 millió forint, ami fedezné a 2023-24-es szezonhoz szükséges pénzügyi források jelentős részét, így a társaság nem tudta teljesíteni a márciusban esedékes februári bérek kifizetését. A fennálló szállítói és köztartozások veszélyeztetik a 2024/2025 évi licenckérelemben előírt alapfeltételek teljesítését is. 

Ez a 105 éves klub ellehetetlenüléséhez, majd megszűnéséhez vezethet.

Szombathelyi Haladás
Újra kritikussá vált a Haladás pénzügyi helyzete, megszűnhet a szombathelyi futballklub
Fotó: Szombathelyi Haladás

A közlemény szerint az egyeztetésen jelen volt Homlok Zsolt, aki a kialakult helyzetet a következő okokkal magyarázta: 

  • A Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. érvényes megállapodással rendelkezik a Haladás Marketing Kft.-vel a klub marketing jogainak értékesítésére, a társaság működtetéséhez szükséges bevételek biztosítására.
  • A tavaly novemberben a Haladás Marketing Kft. egy 2024. 06. 30-ig szóló szerződést kötött az SGS Csoporttal 2 millió EUR (mintegy 800 millió Ft) értékben, amely a 2023-24-es szezonhoz szükséges pénzügyi források jelentős részét fedezné.
  • Az SGS Csoport tájékoztatása szerint az általa bizonyítottan 2023 decemberében átutalt összeget az MBH Bank érthetetlen okokból a mai napig nem írta jóvá, ami fizetésképtelenséghez közeli helyzetet teremtett a labdarúgó klubnál. 

A tagi egyeztetésen elhangzott, hogy a Homlok Zsolt által képviselt többségi tulajdonos ezeknek a tartozásoknak a jelentős részét decemberben átvállalta. Az összeg megérkezéséig a tagok vállalták, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel mindent megtesznek a pénzügyi helyzet rendezésére.