Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Paris Saint-Germain több mint egy félidőt emberhátrányban játszva 2-0-ra legyőzte az Olympique de Marseille csapatát a Stade Vélodrome-ban.

A találkozó esélyese a listavezető Paris Saint-Germain volt, azonban a Marseille-t sem lehetett leírni, különösen azért, mert Aubameyangék az idei szezonban még nem vesztetettek bajnoki meccset hazai pályán. A találkozó előtt természetesen mindenki Kylian Mbappével foglalkozott, hiszen a világbajnok francia támadó az utolsó Le Classicójára készült, bár Luis Enrique, a PSG vezetőedzője a találkozó előtt felkavarta az állóvizet azzal, hogy azt mondta, bízik benne, hogy Mbappé meggondolja magát és szerződést hosszabbít a PSG-vel, és akkor még sok klasszikuson pályára léphet. 

Az első félidőben a Paris Saint-Germain többet birtokolta a labdát, de igazán nagy ziccert nem tudott kialakítani a Marseille kapuja előtt. A 40. percben aztán bajba került a címvédő párizsi csapat. Egy gyors kontratámadás végén Pierre-Emerick Aubameyang futtatták volna a jobb szélen, azonban a brazil Lucas Beraldo kitette fellökte a félpályáról induló gaboni támadót, de a játékvezető pedig videózás után úgy ítélte meg, hogy Aubameyang egyértelmű gólhelyzetben lépett volna ki, így kiállította a PSG védőjét. 

Danilo Pereira reklamál a játékvezetőnél Beraldo kiállítása után
Fotó: AFP/Nicolas Tucat

A második félidőt emberhátrányban kezdte a PSG, mégis sokkal veszélyesebben futballozott, mint az első játékrészben. A párizsiak több nagy helyzetet is kialakítottak, majd az 53. percben gyönyörű góllal szereztek vezetést. Egy marseille-i labdavesztés után kilőttek a párizsiak, a világbajnok Ousmane Dembele kapta a labdát Vitinhától, majd visszajátszotta a középen érkező portugálnak, aki egy szép átvétel után 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 

A bekapott gól felpörgette a hazai csapatot, amely az 59. percben majdnem ki is egyenlített. Egy lecsorgó labdát a korábbi francia válogatott Jordan Veretout bombázott be kilenc méterről a kapuba, azonban a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt, ugyanis a lövés pillanatában a Marseille játékosa, a lesen álló Luis Henrique takarta Gianluigi Donnarumma kilátását. 

Kylian Mbappé ezúttal nem sokat tett hozzá a PSG játékához
Fotó: AFP/Nicolas Tucat

A 64. percben aztán Luis Enrique, a Paris Saint-Germain edzője hármat is cserélt. A pályáról lehívott játékosok között pedig ezúttal is ott volt Kylian Mbappé, aki ezúttal is kínosan nevetgélve vette tudomásul, hogy megint le kell jönnie a pályáról, majd miután leért, bevonult az öltözőbe. 

A világbajnok francia támadó a PSG legutóbbi hét meccséből csak egyet játszott végig. A vezetőedző Luis Enrique ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nem haragszik az idény végén távozó játékosra, azért dönt mindig a lecserélése mellett, mert fel akarja készíteni a PSG-t arra az időszakra, amikor már nem lesz a csapattal a világ egyik legjobb játékosa. 

Ezt követően a Marseille átvette a játék irányítását, több lehetősége is volt az egyenlítésre, de a gól nem jött össze, a PSG pedig a 85. percben egy kontrából eldöntötte a meccset. Egy labdaszerzés után Achraf Hakimi indult meg a jobb szélen, a csereként beállt Marco Asensio elé játszott, aki továbbtette a labdát az Mbappé helyére beállt Goncalo Ramosnak, a portugál támadó ziccerbe került, majd hét méterről kilőtte a jobb alsót.

Győzelmével a PSG továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot, 12 pont az előnye a második Brest előtt. A Marseille a hetedik helyen áll, és a szezon során először kapott ki tét mérkőzésen hazai pályán. 

Ligue 1, 27. forduló:
Olympique de Marseille-Paris Saint-Germain 0-2 (0-0)
gólszerző: Vitinha (53.), Ramos (85.)
kiállítva: Beraldo (40.)