Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának záró mérkőzésén a listavezető Bayer Leverkusen 2-0-ra legyőzte a Wolfsburg csapatát a BayArenában, ezzel Xabi Alonso együttese továbbra is 10 pont előnnyel vezeti a bajnokságot, és minden sorozatot figyelembe véve már 36 mérkőzés óta veretlen.

A Xabi Alonso vezette Leverkusen legutóbb az előző szezon zárófordulójában, a VfL Bochum otthonában kapott ki 3-0-ra, azóta a gyógyszergyári csapat 35 meccset játszott, ebből 30-at megnyert és csupán ötször játszott döntetlent. A Leverkusen az idei szezonban nyújtott teljesítményével nem csak a Bundesligában aranyesélyes, de a Német Kupában és az Európa-ligában is ott van a legnagyobb favoritok között. 

A Bayer Leverekusen óriási mezőnyfölényben futballozott, az első igazán komoly helyzetét azonban csak a 22. percben tudta kialakítani. Ekkor a német csodagyerek, Florian Wirtz kapott egy remek labdát, a közeli ziccere azonban a jobb kapufán csattant. A 28. percben aztán emberhátrányba került a Wolfsburg, miután a cseh Patrik Schick felrúgásáért Moritz Jenz megkapta a második sárga lapját.

Xabi Alonso és a Leverkusen első gólját szerző Nathan Tella
Fotó: AFP

A 37. percben gyönyörű góllal szerzett vezetést a Leverkusen. Egy gyönyörűen megkomponált támadás végén Alejandro Grimaldo tekert balról középre, az érkező Nathan Tella pedig közelről a kapuba fejelt. 

Az egyszeres spanyol válogatott Grimaldo elképesztő szezont fut. A 28 éves szárnyvédőnek a kilenc gólja mellett ez volt a 11. gólpassza a Bundesliga idei szezonjában. 

A fordulás után az emberelőnyben futballozó Leverkusen óriási mezőnyfölényben futballozott, Xabi Alonoso együttese 75%-ban birtokolta a labdát és alig engedte át a Wolfsburgot a térfelére. A komoly helyzetek azonban elmaradtak, a gyógyszergyáriak inkább a kontrollra és a labdatartásra helyezték a hangsúlyt, így egészen a 86. percig kellett várni arra, hogy eldőljön a meccs. Ekkor Exequiel Palacios indította a területbe befutó Florian Wirtzt, a német válogatott támadó pedig kapásból, hat méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 

Florian Wirtz gyönyörű gólja zárta le a meccset
Fotó: AFP

Győzelmével a Leverkusen újra 10 pontosra növelte az előnyét a rekordbajnok Bayern München előtt, ezzel pedig újabb hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé. 

Bundesliga, 25. forduló:
Bayer Leverkusen-Wolfsburg 2-0 (1-0)
Frankfurt-Hoffenheim 3-1 (1-1)
VfL Bochum-Freiburg 1-2 (0-1)