Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint eldőlt, hogy Julian Schuster lesz a magyar válogatott Sallai Rolandot és Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg labdarúgócsapatának a vezetőedzője.

A Bild napilap és a Kicker magazin is megerősítette, hogy a 38 éves szakember váltja az idény végén a 12 szezon után távozó Christian Streichet. Schuster 2008-tól 2018-as visszavonulásáig a jelenlegi tréner játékosa volt, azóta a Freiburg akadémiáján dolgozik - írja az MTI.

Soccer: Bundesliga, first team training of SC Freiburg, Julian Schuster válthatja Christian Streichet
Julian Schuster válthatja Christian Streichet
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/05 July 2021, Baden-Wuerttemberg, Freiburg: Christian Streich (r), head coach of SC Freiburg, stands on the training pitch and talks to liaison coach Julian Schuster (l). Team and coach met for SC Freiburg's first joint training session before the new Bundesliga season. Photo: Philipp von Ditfurth/dpa (Photo by Philipp von Ditfurth / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A klub hétfőn jelentette be, hogy nyártól már nem az 58 éves Streich lesz az edző, aki Freiburgban nőtt fel, játékos-pályafutása nagy részét az egyesületben töltötte, edzette az U19-es gárdát, és másodedző volt, mielőtt átvette az első csapat irányítását. Vezetésével 2022-ben Német Kupa-döntőt játszott az együttes, amelyet négyszer juttatott ki az európai kupaporondra. A legutóbbi két idényben hatodik és ötödik volt a Freiburg a Bundesligában, jelenleg pedig kilencedik.

Streich az egyesület történetének második leghosszabb ideig dolgozó edzője, Volker Finke ugyanis 16 éven át, 1991-től 2007-ig volt trénere a Freiburgnak. A Bundesligában szereplő együttesek jelenlegi edzői között Streich szintén a második legrégebb óta regnáló tréner, csak a Heidenheimet 2007 óta irányító Frank Schmidt előzi meg.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.