Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú Coventry City óriási sikert ért el, miután drámai körülmények között kiejtette az élvonalbeli Wolverhamptont az angol FA-kupa negyeddöntőjében. A hihetetlen fordítás után a Coventry menedzsere, Mark Robins nem tudott uralkodni magán, és egy 13 éves labdaszedő gyerek arcába üvöltve ünnepelte a történelmi sikert.

Az angol másodosztály (Championship) nyolcadik helyen álló Coventry parádés végjátékot követően győzte le a Premier League-ben szereplő Wolverhamptont. A második félidő elején előnybe került Mark Robins csapata, majd a hazai pályán játszó Wolverhampton a 83. és a 88. percben szerzett góllal fordított, a vendégcsapat azonban a 97. és a 100. percben lőtt gólokkal kiharcolta története második FA-kupa elődöntős szereplését. A lefújás után Robins a lelátó felé fordulva extázisban ünnepelte a továbbjutást, ám annyira elragadták az érzelmek, hogy egy labdaszedő kisfiú arcába mászva ordított. A meccs után a Manchester United egykori játékosa bocsánatot kért a viselkedéséért.

"Elnézést kérek a labdaszedő fiútól. Amikor gólt szereztünk, közvetlenül előtte ünnepeltem – nem kellett volna ezt tennem. 

A hajrában, amikor vesztésre álltunk húzta az időt és csak mosolygott. Nagyon bosszantott, de akkor is csak egy gyerek, elnézést kérek tőle.

 Nem szoktam túl gyakran érzelmeket kimutatni a pályán, de ezt hozta ki belőlem az FA-kupa győzelem. Ettől függetlenül bocsánatot kérek tőle" – mondta megbánóan Robins.

Wolverhampton Wanderers v Coventry City - Emirates FA Cup Quarter Final, Mark Robins
Mark Robins csapata, a másodosztályú Coventry City elődöntős az FA-kupában
Fotó: NurPhoto via AFP

Az eset nagy felháborodást keltett, a Wolverhampton edzője, Gary O'Neil egyenesen "undorítónak" nevezte kollégája reakcióját a meccs utáni sajtótájékoztatón.

"Elnézést kért, de undorító egy gyerek arcába mászva ünnepelni. A srác így is nagyon szomorú volt. Ilyesminek nem szabadna megtörténnie” – fogalmazott a Wolverhampton menedzsere.

A Coventry fennállása során mindössze másodszor jutott be a nagy presztízsű sorozat elődöntőjébe, és figyelmeztető jel lehet, hogy, amikor 1987-ben először és utoljára ott jártak, meg is nyerték az FA-kupát. 

Az elődöntők sorsolását a vasárnapi Manchester United-Liverpool negyeddöntő után tartják. Az elődöntő hivatalos játéknapja április 20-a, a döntőt pedig május 25-én rendezik a Wembley Stadionban. 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.