Vágólapra másolva!
A Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola Lionel Messihez hasonlította bombaformában lévő sztárjátékosát, Phil Fodent a Manchester United elleni városi rangadó után.

A címvédő Manchester City hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a városi rivális Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában, ezzel Pep Guardiola csapata így továbbra is egy pontra van a tabellán a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpooltól. 

A sorozatban negyedik bajnoki címére hajtó City győzelmében főszerepet játszott Phil Foden, aki két gólt lőtt. Az angol válogatott játékos először az 56. percben egyenlített egy káprázatos tekeréssel, majd a hajrában a balösszekötő helyén tört be a 16-oson belülre, és kilőtte a hosszú sarkot. A manchesteri derbi után Pep Guardiola nem győzte dicsérni játékosát, aki szerinte folyamatosan jobbnál jobb teljesítményekkel rukkol elő. A spanyol szakember ráadásul nem máshoz, mint a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messihez hasonlította a 23 éves támadót.

Lehetsz jó játékos és nyújthatsz folyamatos jó teljesítményt, de a cél az, hogy meccsről meccsre nyerni tudj. Egy olyan focistával találkoztam csak, aki erre képes volt, ő a valaha volt legjobb játékos, Lionel Messi. Ő képes volt bármilyen meccset megfordítani. Azonban nem akarom hozzá hasonlítani, mert nem olyan szintű játékos, mint Leo, viszont Phil is képes meccseket eldönteni"

 - mondta Guardiola.

Pep Guardiola, Phil Foden
Óriási dicséretet kapott Foden Pep Guardiolától
Fotó: AFP

Guardiola korábban azt mondta, hogy Foden úgy tudja tökéletesíteni a játékát, ha megtanulja lelassítani a meccseket, amikor szükséges, és közben a védekezésre is összpontosít. Foden az idei szezonban eddig 40 tétmérkőzésen 18 gólt lőtt és kiosztott 10 gólpasszt is.

Az angol válogatott futballista aztán tudomást szerzett edzője bókjáról, és úgy tűnik, megértette, mit akart neki ezzel üzenni a spanyol. 

"Senkit sem lehet összehasonlítani Messivel, ő teljesen más világ, de nagyon jól esik, hogy a menedzser így vélekedik rólam” – mondta Foden.

Ha már összehasonlítás, a Manchester City 23 éves sztárja 257 mérkőzésen lépett pályára eddig – eggyel többször, mint Messi ugyanebben az életkorban. Az argentin klasszisnak ugyanakkor jóval több percnyi játék volt ekkor már a lábában, gyakorlatilag 40 meccsel több.