Vágólapra másolva!
Csökkentette a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága az NB I-ben szereplő Újpest FC edzőjének, Mészöly Gézának az egy hónapra szóló eltiltását.

A Nemzeti Sport információi szerint a szövetség jelentősen csökkentette az edzőre kiszabott 1+2 hónap (utóbbi felfüggesztve) kiszabott eltiltást, így a szakember már ma leülhet a kispadra a Puskás Akadémia elleni bajnokin.

A lap online kiadásán megjelent cikk szerint a büntetést öt meccsre módosította a fegyelmi bizottság, amiből hármat felfüggesztett a szervezet. Miután Mészöly sem a Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, sem a Fehérvár elleni bajnokin nem ült a kispadon, így letöltötte a büntetését, és pénteken este Felcsúton már ismét ő irányíthatja a lila-fehéreket.

Mészöly Gézának a Diósgyőr elleni bajnoki elért 2-1-es győzelmet követően adott meggondolatlan nyilatkozat miatt kell(ett) bűnhődnie. Akkor ugyanis azt mondta csapata csatáról, hogy ő maga sem szeretett olyan "nagydarab feka" ellen játszani, mint Franklin Sasere.

"Kellettek a beszálló játékosok is, itt most például Franklinre gondolok. Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja és megcsúsztatja a labdákat" - mondta akkor Mészöly, ami az MLSZ nézőpontja szerint sértő és rasszista kifejezés volt.