Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Real Madrid hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az RB Leipzig csapatával, így 2-1-es összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe. A madridiak gólját Vinícius Jr. szerezte, aki nem sokkal a találata előtt fojtogatta és fellökte Willi Orbánt, mégsem kapott érte piros lapot. A Real edzője, Carlo Ancelotti a meccs után is beszélt az esetről, majd szombaton is beszélt a játékosáról.

A visszavágó egyik kulcspillanata a második félidő elején történt, amikor Vinícius Junior hátulról fellökte Orbánt, majd miután a Lipcse magyar válogatott csapatkapitánya felpattant, a brazil csatár a nyakánál fogva két kézzel hanyatt lökte őt. A játékvezető sárga lapot adott Viníciusnak, aki nem sokkal később gólt lőtt, és ezt hiába egyenlítette ki a meccs emberének választott Orbán, mégis a Real jutott tovább.

Real Madrid, Vinícius Júnior, Willi Orbán, sárga lap
Vinícius Júnior fojtogatta és fellökte Willi Orbánt, de csak sárga lapot kapott érte
Fotó: AFP / AFP or licensors

A találkozó után a madridiak edzőjét, Carlo Ancelottit is megkérdezték az esetről, az éppen adócsalás miatt a börtönbüntetés fenyegető árnyékában élő olasz szakember akkor így reagált: „Meglökte a védőt, de nem gondolom, hogy ezért piros lapot kellett volna kapnia."

Ancelotti szerint Vinícius mindenkinél nagyobb megpróbáltatásokat él át

A Real Madrid vasárnapi, Celta Vigo előtti bajnokija előtt ismét megkérdezték Ancelottit arról, mi a véleménye Viníciusról, és a vezetőedző ezúttal részletesebben beszélt a brazil focistájáról.

„Megnéztem a történelemkönyvekben és a statisztikákban: 

még sosem láttam annyira kipécézett játékost, mint amilyen Vinícius. Rúgják, sértegetik, kifütyülik, cserébe gólokat lő és gólpasszokat ad. Mindenkinek meg kellene változtatnia a vele szembeni hozzáállását 

mondta Ancelotti, hozzátéve, hogy még soha nem látott egy ilyen tehetséges játékost ennyire szenvedni a körülmények miatt. – Az emberek elfelejthették, de én nem, hogy a [Rayo] Vallecano otthonában kapott egy hatalmas ütést a fejére, és még csak sárgát sem kapott érte [az ellenfele]. Most pedig mindenki arról beszél, hogy ki kellett volna őt állítani, amiért meglökte a Lipcse focistáját?!"

A spanyol bajnokságban éllovas Real Madrid vasárnap 18:30-tól fogadja a Celta Vigo együttesét a La Liga 28. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek