Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában a Paks Könyves Norbert bombagóljával bő egy perc alatt egyenlített az első félidő hosszabbításában, végül mégis 2-1-re kikapott hazai pályán az Újpesttől.

Az első félidő rendes játékideje nagyobb helyzet nélkül telt el, egy paksi lesgól és Aboubakar Keita bravúros mentése volt a legemlékezetesebb momentum. A játékrész hosszabbításában előbb mégis a héten elhunyt Juhász Péterről is megemlékező újpesti szurkolók örülhettek, miután Silye Erik hatalmas hibáját Huszti András használta ki, akinek a középre gurított labdáját Matija Ljujics vágta a kapuba.

Bő egy perccel később, a félidő lefújása előtt mégis egyenlített a Paks, miután az egymás elleni Magyar Kupa-meccs hőse,

Könyves Norbert éles szögből, pattanás után kapásból a jobb felső sarokba bombázott.

Könyves Norbert a fordulás után duplázhatott volna, de Banai Dávid ekkor, majd Böde Dániel lövésénél is nagyot védett. A hajrához közeledve aztán szinte a semmiből, hosszas videózás után büntetőhöz jutott az Újpest egy Csoboth Kevin elleni szabálytalanság miatt, 

a tizenegyest pedig Ljujics magabiztosan értékesítette.

A Paksnak igazán nagy egyenlítési lehetősége már nem volt, Bognár György csapata így a szezonban először maradt sorozatban három bajnokin nyeretlen, és két meccsel többet játszva sem előzte vissza a tabella élén álló Ferencvárost. Az Újpest pedig immáron négy találkozó óta veretlen, és már 14 pontra van a kiesőzónától.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Paksi FC - Újpest FC 1-2 (1-1)
gólszerzők: Könyves (45+2.) ill. Ljujics (45+1., 75. – a másodikat tizenegyesből)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek