Vágólapra másolva!
A német rekordbajnok Bayern München ledolgozta az első meccsen összeszedett egygólos hátrányát, a müncheni Allianz Arénában pedig 3-0-ra kiütötte az olasz Lazio csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, így továbbjutott a legjobb nyolc közé. A bajorok edzője, Thomas Tuchel szokatlan módon végigülte a mérkőzést, a meccs után pedig elárulta, hogy ennek oka egy meccs előtt összeszedett valószínűsíthető lábujjtörés volt. Tuchel lábsérülése azonban jó jel is lehet a Bayernnek.

Az elmúlt hetekben szörnyű formában játszó Bayern München Harry Kane duplájával és Thomas Müller góljával győzött 3-0-ra a Lazio ellen, így 3-1-es összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A szezon végén távozó Thomas Tuchel a mérkőzést szinte teljes egészében végigülte, amit elmondása szerint a müncheni játékosok is furcsállottak, ám a német szakember a találkozó után egy öltözőben összeszedett sérüléssel megmagyarázta a történteket.

Thomas Tuchel valószínűleg törött lábujjal izgulta végig a meccset
Fotó: AFP

Eltört Tuchel lábujja – jó jel lehet a Bayernnek

„Mielőtt kimentünk a pályára, tartottam egy utolsó beszédet, ami alatt 

belerúgtam egy ajtóba, de rossz mozdulattal. Úgy érzem, hogy eltörött a lábujjam"

– idézte Tuchel szavait a Magyar Nemzet.

A Bayern szurkolói együttérzésüket fejezték ki a közösségi médiában Tuchel sérülése miatt, ám többen megjegyezték, hogy ez jó ómen lehet a bajorok számára. Tuchel legutóbb ugyanis 2020 augusztusában törte el a lábát, amikor – még a Paris Saint-Germain edzőjeként – egy edzésen egy rossz mozdulat következtében az egyik lábközépcsontja eltört, valamint megrándult a bokája. Akkor 

Thomas Tuchel lábmerevítőben ülte végig a nyár végére halasztott Bajnokok Ligája-mérkőzéseket, és a sorozatot végül a Bayern nyerte. 

Hasonlóban reménykednek Münchenben a mostani sérülése után is.

Kapcsolódó cikkek