Vágólapra másolva!
A labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool egy elképesztő meccsen, hosszabbítás után 4-3-ra kikapott a Manchester Unitedtől az Old Traffordon, ezzel Erik ten Hag csapata jutott tovább a legjobb négy közé.

A koradélután rendezett Chelsea-Leicester City negyeddöntő fordulatos küzdelmet hozott, a másodosztály éllovasa kétgólos hátrányból állt talpra, ám az emberelőnybe kerülő londoniak a hosszabbításban újabb gólokat lőttek, így 4-2-es győzelemmel jutottak tovább a legjobb négy közé.

Szoboszlai remekelt, elképesztő fordulat a szünet előtt

A Szoboszlai Dominikkel a kezdőjében felálló Liverpoolra nehéz feladat várt, mert a Manchester United otthonában, a legendás Old Traffordon kellett kiharcolnia a továbbjutást. Hatalmas iramban kezdődött a meccs, Erik ten Hag csapata pedig már kevesebb mint 10 perc elteltével vezetést szerzett. 

Garnacho lövését még Kelleher védeni tudta, azonban a kipattanót McTominay akrobatikus mozdulattal, közelről a kapuba terelte.

A túloldalon a Szoboszlai által indított támadásból Robertson egyenlíthetett volna, Díaz passza után azonban a léc fölé tekert a Liverpool balhátvédje.

Manchester United, Liverpool
10 perc elteltével már vezetett a Manchester United a Liverpool ellen
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A 30. percben egy vendégtámadás után Szoboszlai lőhetett a 16-os előteréből, ám Onana védeni tudott, majd a United növelhette volna az előnyt ismét McTominay révén, de a skót középpályás hatalmas helyzetet hagyott ki. Az ellentámadásból aztán megint a Liverpool veszélyeztetett, Díaz szép csel után lőtt, Onana viszont védett a rövid saroknál. A 38. percben Endo egy szép összjáték után kiegyenlített, Szalah viszont lesen volt, így nem adták meg a vendégek gólját. A 44. percben aztán érvényes találatot szerzett Jürgen Klopp csapata, Nunez készítette le a labdát MacAllisternek, a világbajnok argentin középpályás megpattanó lövése pedig bevágódott a rövid sarokba. 

A Liverpool a szünet előtt fordítani is tudott, Gomez labdaszerzése után Nunez lövését még védte Onana, de a labda pont Szalah elé pattant, aki közelről a kapuba lőtt.

Manchester United, Liverpool
Alexis MacAllister és Mohamed Szalah góljaival fordított a Liverpool
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Elképesztő dráma, United-egyenlítés az utolsó percekben

A második félidő elején Nunez növelhette volna a liverpooli előnyt, majd Szoboszlai lapos lövését kellett Onanának védenie a jobb alsó sarok elől. Egy durva szabálytalanság után a magyar válogatott csapatkapitánya lenn maradt a földön, de szerencsére nem történt komolyabb baj és folytatni tudta a játékot. Klopp aztán a 72. percben lehozta Szoboszlait, aki 4 lövéssel próbálkozott és kiemelkedő volt a passzpontossága a United ellen. Ten Hag is cserékkel frissített a csapatán, a hazaiak próbáltak nyomást helyezni ellenfelükre, de nagy helyzetekig nem juttottak. 

A 87. percben aztán a csereként beállt Antony a semmiből kiegyenlített, a brazil szélső a védők gyűrűjében fordult kapura, lapos lövésére pedig nem tudott leérni Kelleher.

Manchester United, Liverpool
Antony lövésével egyenlített a hajrában a Manchester United
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Nem sokkal a gólt követően majdnem újra a Liverpool szerzett vezetést, Onana rossz kifutása után Elliott lövése a jobb kapufáról jött vissza. A 4 perces hosszabbításban a United játszott veszélyesebben, Rashford pedig eldönthette volna a meccset, de óriási ziccerben a bal kapufa mellé passzolt, így következhetett a kétszer 15 perces ráadás.

Újabb drámai fordulatok a hosszabbításban

A 101. percben Garnacho remek lekészítése után Lindelöf bombázott az oldalhálóba, majd Rashford újfent ziccert hagyott ki, bár ezúttal nem volt tétje, mert lesről indult. A szünet előtt aztán jött az újabb fordulat, a Szoboszlai helyére becserélt Elliott egy távoli megpattanó lövéssel ismét a Liverpoolt juttatta előnyhöz.

Manchester United, Liverpool
Harvey Elliott lőtte a Liverpool harmadik gólját
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A második félidő elején Maguire közeli lövését védte Kelleher, majd Rashford az újabb ziccerét már gólra váltotta egy liverpooli labdavesztés után. Elképesztő fordulatokat hozott a meccs, 3-3-as állás után még McTominay is megint gólt lőhetett volna, Rashford passzából azonban előrevetődve kapu mellé lőtt. Az utolsó percben aztán egy kontra után eldőlt a továbbjutás, Garnacho passza után Diallo estében a bal alsó sarokba lőtt.

Az év egyik legőrültebb meccsét hozta a két sztárcsapat rangadója, a Manchester United 4-3-as győzelemmel jutott tovább az FA-kupa elődöntőjébe, így még van esélye arra, hogy trófeát nyerjen a 2023/2024-es szezonban.