Vágólapra másolva!
Az Eb-re készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a koszovói csapatot a telt házas Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. Marco Rossi csapatának második gólját Nagy Zsolt szerezte, aki a lefújás után az M4 Sport kamerái előtt értékelt.

Nagy Zsolt a kezdőben kapott helyet Koszovó ellen, miután Kerkez Milos kisebb sérülést szenvedett, a Puskás Akadémia védője pedig egy nagyszerű támadás végén góllal hálálta meg a bizalmat.

"Nagyon szép támadás volt. Már az elején, ahogy kihoztuk a labdát éreztem, hogy veszélyesek leszünk. A kapitány is mindig kéri, ha a jobb oldalon elmegyünk, akkor zárjam a hosszút. Így is lett. Ádi (Lang) bepasszolta a labdát, láttam, hogy a kapus elfekszik a hosszúra, ezért buszraszállóval visszahúztam a rövidbe. Szerencsére bevettem a másik kaput is jobbal. Hiszen az elsőt, a németek ellen azt a másik kapuba rúgtam, úgyhogy nagyon örülök" - mondta Nagy.

Magyarország - Koszovó, 2024. március 26., barátságos mérkőzés, foci, Puskás Aréna, meccs,
Nagy Zsolt ünnepli a gólját Koszovó ellen
Fotó:  Polyák Attila - Origo  /  Polyák Attila - Origo 

"Kicsit sajnálom, mert azt első félidő nem úgy alakult, ahogy elterveztük. A félidőben rendeztük a sorokat. Személy szerint nekem is kellett, mert túl sok területet adtam a szélsőmnek, de a második félidőre szerintem nagyon jól jöttünk ki és ez az eredményben is kijött. Nagyon örülök, hogy a szurkolóknak örömet tudtunk szerezni, és köszönöm, hogy ennyien kilátogattak még egy barátságos mérkőzésre is.

Nagy Zsolt a válogatott előtt álló következő időszakról és az Eb-ről is szót ejtett.

"Készülünk az Eb-re, mindennap ez lebeghet most már a szemünk előtt. Mindenkinek a maximumot kell nyújtania a klubjában és mindennap az edzésen, szóval kemény lesz a nyár” – zárta gondolatait Nagy Zsolt, aki 18. alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban.

A magyarok immár 14 találkozó óta veretlenek, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.